hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Második magyar bajnoki címe mellett születésnapját is ünnepelte Dudek Beáta

Az egri serdülő, a junior, valamint a női felnőtt országos bajnokság öt versenynapja nagy izgalmakat, remek összecsapásokat, címvédéseket, és egyéb érdekességeket tartogatott. A Vasas-Süllőst képviselő Dudek Beáta nemcsak megvédte magyar bajnoki címét, de aranyéremmel ünnepelte születésnapját is egyben.

A 29 esztendős sportoló tavaly Hollandiából tért vissza, és ottani bajnoki címeit követően idehaza is aranyéremmel zárta a 2020-as győri országos bajnokságot. Dudek Bea a Boxer Ökölvívó Sportgyesületet képviselő Országi Sára legyőzését követően a fiatal kőbányai Sipos Hajnalkával döntőzhetett, aki idén bemutatkozott a nemzetközi felnőttmezőnyben is. Kettejük összecsapása a várakozásoknak megfelelően szorosan alakult, Bea nagyobb rutinja domborodott ki Egerben. Második magyar bajnoki aranyérmt követően értékelte az országos bajnokságot, amelyet saját elmondása alapján is nagyon élvezett.

„Nagyszerű érzés, hogy sikerült a bajnoki címet megvédenem, így a születésnapom is sokkal jobban telik, még ha egy évvel öregebb is lettem. A felkészülésem az országos bajnokságra remekül sikerült, mert tudtam kesztyűzni Vecsésen, Kőszegen, és Miskolcon is, szóval nem volt hiány a menetek számával.

Van mit javítani, és csiszolni természetesen, és nincs megállás, mert készülünk tovább a jövő év márciusi női világbajnokságra. Remélem, hogy a csapat tagja lehetek majd a világbajnokságon, és erősíthetem a magyar női bokszot 2022-ben.

A magyar országos bajnokságon hatalmas élmény volt részt venni, a szervezést kiemelkedőnek tapasztaltam. Az ellenfelek miatt is élmény volt, mert nagyon jó mérkőzéseket tudhatok magam mögött, és jó rivális nélkül nincs csata, így csak gratulálni tudok nekik is. Nagyon vártam a hazai ringbe lépést, nagy öröm volt Egerben bokszolni a sokat fejlődött riválisokkal szemben.

Még sok dolog van, amelyen csiszolnunk kell, de jó úton haladok, és remélhetőleg olyan formában leszek, amelyet az edzőim, és én is elvárok magamtól. Köszönet az edzőimnek a kitartó munkáért, és nekik is nagy gratuláció, mert ahogy én, ők is nyertek. Mindenki másnak is köszönöm, aki támogatott a bajnoki címem megvédésében.

Hozzátenném, fantasztikus érzés, hogy egy csapattárssal, és baráttal, Szűcs Szabinával ünnepelhettem a címet, valamint a születésnapomat. Őt nevezhetem az „ikremnek” is,” nyilatkozta a második magyar bajnoki címét szerző Dudek Beáta.  

Közelgő események