hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Egy világszintű szakember, Raffaele Bergamasco is részt vesz a szombati online edzőképzésen

A 98. felnőtt férfi országos bajnokság előtt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség hagyományos edzőképzése következik, amely ezúttal online zajlik majd. Bertók Róbert szövetségi kapitány és a MÖSZ egy világszinten is elismert kiváló szakembert keresett meg, hogy az edzőképzésen átadja a tapasztalatait.

Raffaele Bergamasco, korábban olasz és az indiai válogatott szövetségi kapitányaként kiemelkedő eredményeket ért el, és tapasztalatait most a magyar edzőközösséggel is megosztja december 11-én, szombaton reggel 9 órától. A meeting a Zoom programon, applikáción keresztül zajlik majd, és az olasz szakembert követően Kerékgyártó Zoltán erőnléti edző is előadást tart.

„A soron következő MÖSZ online edző továbbképzés időpontja 2011. 12. 11-e, szombat lesz. Az élő, online konferencia Zoom alkalmazásra való belépési linkjét már kiküldtük, de a biztonság kedvéért aznap reggel is kiküldjük minden jelentkező számára a korábban megadott e-mail címekre. A részvételért 25 kreditpontot írunk jóvá minden résztvevő részére! Viszont a kreditpontot csak annak a résztvevőnek tudjuk majd jóváírni, akik a rendszerben szereplő email címmel jelentkeztek be, a korábban megadott teljes névvel, valamint, az előadás teljes ideje alatt jelen lesznek!

Az előadás végén kérdéseket is fel lehet majd tenni az előadórészére,” foglalta össze Bertók Róbert szövetségi kapitány a technikai részleteket, és a képzés szabályait.

Raffaele Bergamasco 1986 és 1998 között aktívan sportolt, összesen 190 mérkőzést vívott, amelyekből 163-at meg is nyert pályafutása során. Az 1988-as junior Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, hét évvel később a katonai világbajnokságon egy ezüstérmet gyűjtött be, majd 1997-ben megnyerte a Mediterrán Játékokat. Az olasz bajnoki címet hét alkalommal szerezte meg, és összesen tizenhat nemzetközi versenyen győzött.

2001-ben kezdte edzői karrierjét Olaszországban, és az elmúlt húsz évben minden fontos nemzetközi eseményen érmek tömegét gyűjtötték a tanítványai. 2001 és 2007 között az olasz női csapattal világbajnoki-, és Európa-bajnoki címeket gyűjtöttek tanítványai, olyan klasszisok, mint Simona Galassi vagy Laura Tosti.

2008-ban került a felnőtt olasz férfi csapat mellé másodedzőnek, a korábbi klasszis Francesco Damiani munkáját segítette a pekingi olimpián, ahol az olasz csapat egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtött be. 2009-től szövetségi kapitányként a férfi felnőtt csapattal két aranyérmet jegyzett a milánói világbajnokságon, és három érmet gyűjtött be a 2012-es londoni olimpián.

2013-tól munkája kiterjedt az összes olasz férfi korosztályra, így a juniorokkal, és az ifjúságiakkal is sikereket könyvelhetett el a felnőttek mellett. 2017-ben elfogadta az indiai szövetség ajánlatát, és azonnal öt aranyérmet szereztek tanítványai a női ifjúsági világbajnokságon. Indiában kizárólag a női csapat felépítése volt a feladata, amelyeket világbajnoki-, Ázsia-bajnoki címek követtek, valamint egy olimpiai bronz is társult.

Közelgő események