hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Ádám – A kilencedik felnőtt magyar bajnoki címemért utazom Győrbe

Hámori Ádám a Vas megyei Príma-díj díjátadó gáláján egy nagyon értékes trófeát gyűjthetett be, de egy újabbat szeretne megszerezni a 98. felnőtt férfi országos bajnokságon, amelyre ismét Győrött kerül sor, ezúttal december 15-e és 18-a között. Hámori Ádám nyolcszoros magyar bajnokként érkezik a megmérettetésre, és természetesen, mint minden eseményen, az aranyérem megszerzése a célja.

Sérülését követően a felnőtt férfi világbajnoki válogatón Budapesten tért vissza a ringbe, ahol minden ellenfelét le tudta győzni új súlycsoportjában, a 86kg-osok között. Szeptemberben, a nemzetközi vérkeringésbe a Musztafa Hajrulahovics tornán tért vissza, és mindhárom ellenfelét magabiztosan győzte le.

A belgrádi világbajnokságon egy erősen véleményes mérkőzésen kapott ki egy rutinos török ellenféltől, amelyet a magyar szakmai vezetés meg is óvott, de elutasították. Ádám most teljes intenzitással a magyar bajnokságra készül, és kilencedik bajnoki aranyát minden bizonnyal Tallósi Péter ellenében kell majd kiharcolnia a győri versenyen.

„Nagyszerű érzés, hogy megnyertem ezt a Vas megyei díjat, nagyon megtisztelőnek érzem természetesen. A tökéletes visszaigazolás számomra, hogy a helyes úton haladok a sportágban, és jól dolgozom a hétköznapokban.

A felnőtt országos bajnokságra teljes intenzitással készülök, és nincsenek titkaim senki előtt, a hagyományos felkészülésemet követjük. A válogatott csapattársaimmal gyakran tudok kesztyűzni, így minőségi ellenfelekben nincs hiány a sparringok alatt.

Már túl vagyok a legkeményebb edzések nagy részén, még egy utolsó mindent beleadunk kesztyűzés maradt a bajnokság előtt. Az edzéseim a rajtig már könnyebbek lesznek, az élesítés következik, valamint a súlyom beállítása. Ezúttal is az új cirkálósúlyban (86kg) fogok indulni, amely nagyon bejött nekem, bízom benne, hogy megszerzem első magyar bajnoki címem ebben a kategóriában.

Egyértelműen az aranyéremért megyek Győrbe, és a kilencedik felnőtt magyar bajnoki címemért, de külön motiváció, hogy mindezt egy új súlycsoportban tehetem meg. Tallósi Pétert várom a döntőbe majd a másik ágról, sokat kesztyűztünk az elmúlt hetekben, jól ismerjük mindketten egymást.

Nincs külön stratégiai tervem a magyar bajnokságra, csak hozom a saját bunyómat, amely győzelmet jelenthet. Szerencsére semmilyen sérülés nem hátráltatott, ment a heti 12 óra edzés. A feleségem mindig mellettem van, nagyon megkönnyíti az életem, és azt, hogy a sportra tudjak teljes mértékben fókuszálni,” nyilatkozta a felnőtt magyar bajnokság rajtja előtt Hámori Ádám, a magyar válogatott egyik legrutinosabb tagja.

Közelgő események