hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kozák László – A kesztyűzések kemények voltak és nagyon jól sikerültek az Ob előtt

Kozák László immáron nyolc év tapasztalattal rendelkezik, ami a nemzetközi mezőnyt illeti, juniorként már 2013-ban is szerepelhetett nemzetközi eseményeken. A még mindig csak 23 esztendős ökölvívó immáron több mint 170 mérkőzéssel, és több magyar bajnoki címmel a háta mögött esélyesként érkezik természetesen a győri országos megmérettetésre.

Az október végi belgrádi felnőtt férfi világbajnokságon mutatkozott be új súlycsoportjában, a nagyváltósúlyban (71kg), de nem találta a ritmust egy kiváló indiai ellenféllel szemben. Minden mérkőzéséből sokat tanult idén, és a védekezését magas szintre fejlesztette Laci, akiben bármikor benne van egy nagy áttörés, de első lépésként a felnőtt magyar bajnoki címét tervezi megvédeni.

„A felkészülés nagyon jól sikerült, bár még vannak hátra természetesen edzések, de a nagyján már túl vagyunk. Szerencsére engem is elkerültek a sérülések, és a betegségek, mint csapattársaim, így élesen várom a felnőtt férfi országos bajnokságot, akárcsak tavaly.

A világbajnokság után volt egy kicsi pihenő, majd kezdtük is a felkészülést, az elején rengeteg futással, alapozással, zsákolással. A kesztyűzések is kemények voltak, nagyon jól sikerült, és jöttek hozzánk más klubokból is gyakorolni. Kis Mátéval is sikerült sok menetet közösen lenyomnunk, és bízom benne ezek a kesztyűzések mindkettőnknek hasznosak voltak.

Minden súlyú ellenféllel találkoztam, többek között Kiss Levivel is, így úgy érzem, nem érhet nagy meglepetés a magyar bajnokságon, hiszen minden harcmodor ellen gyakorolhattam a technikai variációkat. Nem tudom pontosan, kik indulnak a súlyomban, de Nagy Wilson biztosan az én súlyomban lesz, így ellene várom majd a döntő mérkőzést, de először is mindkettőnknek el kell majd oda jutni.

Az elvárásom természetesen az újabb magyar bajnoki aranyérem, és hogy az edzőimnek, valamint önmagamnak is megfeleljek. Minden meccsből a száz százalékot akarom kihozni. Remélem sikeres lesz számomra a magyar bajnokság, és a klubomnak is, de természetesen minden indulónak sok sikert kívánok,” nyilatkozta Kozák László a magyar bajnokság rajta előtt.

Közelgő események