hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland – Oroszországban készülök a magyar bajnokságra, és köszönöm a klubomnak ezt a fantasztikus lehetősége

Veres Roland a magyar ökölvívás egyik nagy értéke, akinek egyenlőre még kevesebb, mint húsz bokszmérkőzése volt eddig, de csak ebben az esztendőben foglakozott teljes erőbedobással a sportágunkkal. A kick-boxban a világ legjobbjai közé emelkedett nagyon fiatalon, és olimpiai célokkal profin készül a győri felnőtt országos bajnokságra.

A belgrádi világbajnokságon újoncként bemutatkozó versenyző szép győzelemmel kezdett, és tádzsik ellenfelével szemben is igyekezett az első mérkőzésén bemutatott sikeres bokszot folytatni a legjobb harminckettő között. Sokat mozgott lábon, és Jokubov nem igazán találta ellene a ritmust, de a bírók meglepetésre a tádzsikot juttatták tovább, ennek ellenére Roli a belgrádi versenyen értékes tapasztalatokat szerzett.

A győri felnőtt országos bajnokságon a 22 esztendős versenyző a könnyűsúly (60kg) legfőbb esélyesének számít. Veres Roland jelenleg is teljes erőbedobással készül rövidtávú célja elérésére, a magyar bajnoki címre, de a sportágban egyértelmű stratégiai tervei vannak.

„Nagyon élvezem a felkészülésem, a távolba tekintek, és úgy készülök, hogy el tudjam érni az álmaimat. A felnőtt országos bajnokság nagy jelentőséggel bír számomra, és ennek megfelelően edzek. Szerencsére semmilyen sérüléssel, és betegséggel sem küszködöm, így a megfelelő állapotban érkezhetem Győrbe.

Otthon már voltak sparring partnereim, mint például Római Ruben, vagy Kozák László, de olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy jelenleg Oroszországban kesztyűzök az olimpiai bajnok Albert Batirgazijevvel, valamint a háromszoros Ázsia-bajnok mongol Erdenebat Tsendbaatarral. Nagyon hálás vagyok, hogy a klubom, a Halker-Királyteam lehetővé tette ezt a fantasztikus lehetőséget nekem.

Nagyon sok új dolgot tudtam tanulni otthon Ráth Miki edzésein, az erőfejlesztésen volt a legfontosabb hangsúly, most pedig a kesztyűzéseken. Mindenkire ellenfélként tekintek, aki ellen ringbe lépek, és megadom a teljes tiszteletet az össze riválisomnak. Az álmom és a célom a párizsi olimpia, és ahhoz sok győzelem fog kelleni,” nyilatkozta az Oroszországban készülő Veres Roland.

Közelgő események