hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A magyar csapat a Madárfészek Akadémián megkezdte a közvetlen felkészülést a Bocskai emlékversenyre

A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a 66. Bocskai István nemzetközi emlékversenyre, amelyet február 7-e és 13-a között rendez meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A női és a férfi csapat a felkészülés első hetében a Madárfészek Akadémián, a Kellner Ferenc Sportcsarnokban készül Budapesten Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével.

A Bocskai emlékverseny a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) jóvoltából ezüst kategóriás esemény lesz, és a versenyen elért eredmények beszámítanak majd az új világranglistába. A Bocskai emlékverseny a World Boxing Tour első ezüst állomása lesz, és az IBA komoly pénzdíjakat is kioszt az érmeseknek.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség első idei eseménye, az online edzőképzés második állomására a hétvégén került sor, és az ott elhangzott tudományos információkat az edzők már a Bocskai emlékversenyen is kamatoztathatják.

A felnőtt csapat a Bocskai emlékverseny mellett a felnőtt Európa-bajnokságra készül, amelyet az örmény főváros, Jereván rendez meg május 21-e és 31-e között. A női világbajnokságra szintén májusban kerül sor, Isztambul lesz a helyszíne, míg a felnőtt hölgyeknek is rendeznek idén Európa-bajnokságot, az oroszországi Ulan-Ude lesz a helyszín július második felében.

A fiatalabbak az U22-es Európa-bajnokságra készülnek, amelyet Horvátország rendez márciusban, így számukra az első világesemény gyorsan közeledik. Az edzőtáborban dolgozó csapatot kiegészíti a két 16 éves tehetségünk, a 2021-es junior Eb-győztes Oláh Levente, valamint a szegedi Gémes Levente, aki a tavalyi grúziai junior Európa-bajnokságon bronzérmes volt.

A brazil válogatott január 24-én csatlakozik a felkészüléshez, így a magyar csapat a világ egyik legjobb nemzetével töltheti a Bocskai előtti utolsó két hetet. A Bocskai emlékversenyre a regisztráció a külföldi csapatok részére január 20-áig tart, és sok ország jelezte már indulási szándékét a nagyon bizonytalan koronavírus helyzet ellenére is.

Az edzőtáborban még vannak hiányzók, akik épp betegségük miatt nem tudnak részt venni, vagy sérülésből lábadoznak, de remélhetőleg a Bocskai emlékverseny rajtjáig mindenki hadra fogható lesz.

Az ifjúsági keret:

– 60 kg     Oláh Levente TBS

– 70 kg     Gémes Levente SZB

Az U22-es férfi keret:

– 51 kg     Bernáth Attila DVS

– 54 kg     Bernáth László DVS

– 57 kg     Rózsavölgyi Márk TAS

– 60 kg     Római Ruben MAA

– 63,5 kg  Danyi Dániel ESI

– 67 kg     Petrimán Patrik NYV

– 71 kg     Gerzsenyi István GYG

– 75 kg     Mester Soma HFC

– 80 kg     Krekó István MAA

– 86 kg     Beri Kevin NYV

– 92 kg     Baracsi Dániel MAA

– 92 kg     Kis Levente UTE

– +92 kg   Fehér Koppány VSC

– +92 kg   Felföldi László UTE

A férfi felnőtt keret:

– 54 kg     Virbán Gábor BHS

– 54 kg     Szaka István MAA – Beteg

– 54 kg     Csóka Nándor HFC

– 57 kg     Bundovics István BHS

– 60 kg     Veres Roland Király Team

– 67 kg     Fodor Milán VSC – Beteg

– 71 kg     Kozák László MAA

– 75 kg     Oroyowve Onoriode Isaac MAA

– 75 kg     Cservenka Róbert PVS – Beteg

– 80 kg     Kovács Pál BHS

– 86 kg     Tallósi Péter VSC

– 92 kg     Vincze István CSP – Beteg

 A női felnőtt keret:

– 51 kg    Sipos Hajnalka KÖB

– 54 kg    Lakotár Hanna AKA – Beteg

– 57 kg    Szűcs Szabina VEC

– 66 kg    Hámori Luca FBO

– 70 kg    Nagy Bianka MAA

Közelgő események