hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Varga Sára aranyérmet vihet haza a Nemzetek Kupája női tornáról

Szilágyi Dominika, Nyögéri Sára, Varga Sára, és Turbucz Klaudia is kesztyűt húzott a Nemzetek Kupája női torna ötödik versenynapján a szerbiai Zombor városában. A cél már az aranyérem megszerzése volt, és ez Varga Sárának sikerült, görög riválisát felülmúlva elsőként zárta a versenyt, a többiek közül Turbucz Klaudia állt a legközelebb még egy nagy szenzációhoz.

A szerbiai nemzetközi eseményen összesen tizenhat magyar ökölvívó szerepel, az utolsó versenynapra Petrimán Patrícia döntője maradt még hátra. Az esemény a felnőttek, az ifjúságiak, a juniorok, és a serdülők részére is kiírt esemény, így nagy érdeklődés mellett zajlik a verseny, sok ország képviselteti magát, köztük a nagyhatalmak is. A szerbiai versenyre közvetlenül a Bocskai előtt kerül sor, így ez megmérettetés a magyar csapatnak is, felkészülési állomás a közelgő nagy célok előtt.

Szilágyi Dominika kezdte a sort az első döntős napon, de a junior 50kg-os döntőben a szerb Szanja Mitics nemcsak rutinosabb, de erősebb is volt. A következő fináléban ismét volt magyar érdekeltség, az elsőéves junior, mindössze 14 éves Nyögéri Sára a görög Maria Georgopoulou ellen nem tudta felvenni a ritmust, így ő is ezüstéremmel zárta a megmérettetést, amely első volt számára ebben a korosztályban.

Varga Sára már az elődöntőben is remek teljesítményt mutatott be, de a döntőben még nagyobb tempót diktált az elsőéves junior tehetségünk. Sára a görög Panagiota Kouziou ellen nagy sebességgel kezdte az 57kg-os döntőt, de riválisa alkalmazkodott a tempóhoz, így három meneten keresztül nagy harc alakult ki kettejük között. Sára az utolsó pillanatig nagyot harcolt, mindent kiadott magából, és 3:2-es pontozással megnyerte a döntőt.

A nap egyik legkellemesebb meglepetését Turbucz Klaudia teljesítménye jelentette, az ifjúsági 70kg-os súlycsoportban abszolút újonc a nemzetközi mezőnyben, de majdnem legyőzte a korcsoport egyik legjobbját a döntőben. A kazah Gauhar Sajbekova már öt rutinnal rendelkezik, de minden tudására szükség volt, hogy legyőzze a rutintalan Klaudiát.

 „Három junior és egy ifjúsági döntősünk lépett ringbe az ötödik versenynapon, és mindannyian kemény ellenfelekkel néztek szembe. Szilágyi Dominika szerb ellenfele jóval erősebb volt, de szépen végigküzdötte a három menetet, dicséretet érdemel, és ezüstérmet szerzett a versenyen.

Nyögéri Sára görög ellenfele idősebb, és érettebb volt tőle, így a második menetben kivettük versenyzőnket, nem kockáztattunk. Ez volt az első junior versenye, és rögtön ezüstérmet szerzett Szerbiában. Varga Sára szintén egy kellemetlen görög ellenfelet kapott, ám nagy harcban meg tudta oldani a feladatot, és szoros mérkőzésen szerezte meg az aranyérmet.

Az ifiknél Turbucz Klaudia csak most debütált a válogatottban, és rögtön egy nagyon rutinos kazah ellenféllel nézhetett farkasszemet. Klaudia cseppet sem játszott alárendelt szerepet, volt bíró, akinél meg is nyertük a mérkőzést. Remek bemutatkozás volt ez a magyar válogatottban,” foglalta össze az ötödik, sikeres napot Seres Attila a mérkőzéseket követően.

Közelgő események