hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szeptember végére modosították át a junior Európa-bajnokság időpontját

A junior Európa-bajnokság eredetileg július 2-a és 11-e között került volna megrendezésre Olaszországban, de az Európai Ökölvívó Konföderáció módosította az időpontot.  Monza volt az eredeti helyszín, amely az elmúlt napokban változott, és egy kis olasz városka, Montesilvano lesz a junior Európa-bajnokság házigazdája.

A junior Európa-bajnokság közel három hónappal tolódott, szeptember végére mozgott át, így a versenyzőknek több ideje lesz felkészülni az eseményre. Szeptember 23-a és október 2-a között kerül megrendezésre az esemény, amely az európai kontinens utolsó eseménye lesz a 2022-es esztendőben. Az U22-eseket, az ifjúságiakat, a felnőtt férfiakat, a felnőtt hölgyeket, valamint a serdülőket követően a juniorok kontinensbajnoksága zárja az évet.

Montesilvano Abruzzo régióban, Pescara városa mellett fekszik az Adriai-tenger partján, és nincs messze többek között a tavalyi U22-es Európa-bajnokság helyszínétől sem. Az olasz fővárostól, Rómától két óra autóútra fekszik, és 54 ezer lakosa van jelenleg, és szeptember végén még 24-25 fok várható a verseny közben.

A magyar válogatott a 2021-es junior Európa-bajnokságon maradandót alkotott a grúz fővárosban, Tbilisziben. Oláh Levente aranyéremmel zárt a versenyen, míg Kovács Nikolett és Gémes Levente bronzzal zárt 2021 júliusában a junior Európa-bajnokságon. Közülük idén már mindannyian az ifjúsági korcsoportban bokszolnak, és az áprilisi ifjúsági Európa-bajnokságra készülnek.

A 2022-es junior Európa-bajnokságon a 2006-os és 2007-es korosztály képviselői vehetnek részt, és többen a magyar csapat tagjai közül már jelentős nemzetközi rutinnal rendelkeznek. 2022 szeptember végéig nagyon sok nemzetközi lehetőség lesz még mindannyiuknak

Közelgő események