hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Csóka Nándor már biztosan érmes Ustiban

Csóka Nándor győzelemmel kezdett Csehországban a felnőtt Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési állomáson. 2015-ös felnőtt Eb-bronzérmesünk végrehajtotta a mai taktikai feladatokat, legyőzte marokkói ellenfelét, és bejutott a legjobb négy közé,így már biztosan érmes.

Csóka Nándor mellett Fodor Milán, Mester Soma, és Fehér Koppány volt érdekelt az első napi csatározásokban. Milán és Soma egyaránt német ellenféllel került szembe, és előbbinek reális győzelmi esélye volt a 2019-es világbajnokságon két meccset is megnyerő Nick Bier ellen. Koppány is közel állt a győzelemhez, harcosan bokszolt, de az első menetben nem ütött eleget.

„Csóka Nándi szépen, határozottan bokszolt, a kiadott taktikai utasításokat végre is tudta hajtani, megérdemelten nyert az első napon. Elégedett vagyok a teljesítményével, és örülök, hogy személyében már megvan a második érmesünk. Bízom benne, hogy ezt a teljesítményt át tudja menteni a következő összecsapásra is. Fodor Milán német ellenfelével szemben elaludta az első menetet, de a másodikban már nagyobb fordulatszámon dolgozott. Az edző kollégákkal azt gondoljuk, hogy Milán támadó szellemben bokszolt, az ő kezét is felemelhették volna. Beszéltünk vele a mérkőzést követően, miben kell előrelépnie, de ezen a mérkőzésen őt is kihozhatták volna.Mester Soma ellenfele egy nagyon technikás német ökölvívó volt, aki a tavalyi U22-es Eb-n döntőt bokszolt. Bebizonyosodott, hogy riválisa remek bokszoló, és nem tudtunk belharcban fölé kerekedni, ellenfele így megérdemelten nyert. Soma megtett mindent a győzelemért, nincs hiányérzetem vele kapcsolatban, a mai napon egy jobb ellenféllel találkozott.

Fehér Koppány norvég ellenféllel szemben bokszolt, a saját stílusát hozta, az első menetben keveselltem a balegyeneseket. A második és a harmadik menetben magasabb fokozatra kapcsolt, az ellenfelét hozták ki egyhangúlag, de ezt a meccset ő is nyerhette volna. Kettes, vagy hármas kombinációkkal kell megtörnie ellenfeleit, ezt elmondtuk neki a mérkőzést követően.

Csalódottak vagyunk, mert két is mérkőzés volt ma, ahol nyerhettünk volna, de elmondtuk minden csapattagnak, hogy ez a verseny az Eb-felkészülést szolgálja, nincs eredmény kényszer. Akik kiesnek a versenyből, azok további kesztyűzéseken vesznek részt, úgy kezeljük az eseményt, mint egy edzőtábort. Holnap Tallósi Peti kivételével minden versenyzőnk ringbe lép, bízom benne sikeres mérkőzéseink lesznek,” – foglalta össze az első versenynapot Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat első napi eredményei

54kg, negyeddöntő: Csóka Nándor – Imad Azouni (marokkói) 3:2

67kg, negyeddöntő: Fodor Milán – Nick Bier (német) 1:3

75kg, a nyolc közé jutásért: Mester Soma – Kevin Boakye Schumann (német) 0:5

+92kg, a nyolc közé jutásért: Fehér Koppány – Omar Shiha (norvég) 0:5

Közelgő események