hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyar ökölvívó szerepelhet az isztambuli női világbajnokságon

Törökország már rendezett világbajnokságot 2002-ben, amely a második volt a sporttörténelmi scrantoni eseményt követően. Azon a 2002-es törökországi világbajnokságon a legendás Kovács Mária révén magyar aranyérem is született.

Törökország 20 év elteltével ismét női világbajnokságot rendez, amelyre Isztambulban kerül sor május 6-a és 21-e között.

A női világbajnokságra 419 fő nevezett 90 országból, így várhatóan minden idők legnagyobb eseménye lesz a verseny 2001 óta íródó történetében. Az első versenynapra május 9-én kerül sor, míg a döntőkre 19-én, valamint 20-án.A magyar csapatot négy fő képviseli a női világbajnokságon.

Az elmúlt heteket edzőtáborban töltő magyar csapat tagjai közül

1. Dudek Bea első világbajnokságán szerepelhet. A Hollandiából 2019-ben visszatérő Dudek Bea megnyerte a legutóbbi két magyar bajnokságot, így élete eddigi legnagyobb versenyén vehet részt.

2. Szűcs Szabina 2014, 2016 és 2018-at követően a negyedik világbajnokságán szerepelhet, az elmúlt két Bocskain megmutatta, sokat fejlődött fizikai erőben, és taktikában.

3. Az idei U22-es Európa-bajnokságon ezüstérmes, tavaly pedig bronzig jutó Hámori Luca lehet a női csapat nagy értéke a világbajnokságon, ahol a 21 esztendős versenyző képes lehet meglepetésekre.

4. A negyedik csapattag a női világbajnokságok történetének utolsó magyar éremszerzője, a 2012-ben bronzérmes Nagy Tímea lesz, aki Kanadában és Spanyolországban edzett idén, hogy a lehető legjobb formában érkezzen a Vb-re.„

A felkészülési tornákat követően az utolsó három hetet edzőtáborban töltötték a versenyzők. Az első héten a bő magyar keret, a második héten pedig a szűk keret, valamint a cseh válogatott edzett együtt Tatán. Az utolsó héten Vecsésen készül a négy fős utazó keret, innen repülünk pénteken Isztambulba.

A fizikális felkészülésünk rendben van, amennyiben fejben is maximálisan ott lesznek, akkor reményeim szerint nyert mérkőzésekkel fogunk hazajönni a világbajnokságról. A csapattal edzőként Ancsin Kata, Seres Attila, és Varsányi Áron utazik majd Törökországba,” – nyilatkozta Seres Attila a női csapat felkészüléséről. A magyar csapat összetétele:52kg: Dudek Beáta57kg: Szűcs Szabina66kg: Hámori Luca81kg: Nagy TímeaEdzők: Ancsin Katalin, Seres Attila, Varsányi Áron

Csapatvezető: Dr. Kassai László

Közelgő események