hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az isztambuli Kongresszus mai szavazását követően Tóth Zsuzsanna bekerült az IBA legfelsőbb vezető testületébe

Az IBA Rendkívüli Kongresszusának második napján a delegációk megválasztották a Nemzetközi Szövetség elnökét, valamint az igazgatósági tagokat. Ami hazánkat érintő legfontosabb hír a Kongresszussal kapcsolatban, Tóth Zsuzsannát az EUBC vezetőtestületét követően a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) igazgatósági tanácsába is beválasztották. Ahogy Kovács István IBA főtitkár megjegyezte az eseményt követően, soha ennyi magyar nem szerepelt még a nemzetközi szövetségben ilyen magas pozícióban.

Egyedüli jogszerű kandidáltként az orosz Umar Kremljov lett a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség elnöke, miután a Nemzetközi Sportdöntőbíróság nem döntött a másik jelölt, a holland Boris Van der Vorst ügyében időben. Az alapszabály értelmében így nem került sor tényleges szavazásra, Umar Kremljov így tovább folytathatja a korábban szakmai és fejlesztési megkezdett munkákat.A magyar delegációt Tóth Zsuzsanna főtitkár és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja, Kepli József képviselte a második napon is Isztambulban a fontos eseményen. Összesen 155 küldöttség képviseltette magát az IBA Kongresszus második napján, volt, aki online tudott jelen lenni.

Az amerikai Elise Seignolle, az Eswatinit képviselő, Pearl Dlamini, az ausztrál Kristy Harris, az ukrán Vologyimir Prodivusz, a katari Juszuf Ali Al-Kazim, Tóth Zsuzsanna, a spanyol Marta Forcen Celaya, a marokkói Abdeldzsauad Belhadzs, a Sri Lanka-i Dian Gomes, valamint a kínai Csou Csin-csiang lettek tagjai a legfelsőbb vezetőtestületnek (Board of directors).

Közelgő események