hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland a nap egyik legnagyobb meglepetését okozva negyeddöntős Jerevánban!

A magyar csapat nagyon sikeres második napot zárt, és a harmadik napon sokáig úgy nézett ki, hogy mindig csak kicsin múlik a siker, valahogy nehéz volt átlendülni. Végül ez a nap legutolsó összecsapásán sikerült, amelyen Veres Roland elképesztően okosan bokszolva a hazai csapat egyik legjobbját múlta felül, így már csak egy lépésre van az éremtől.

Bernáth Attila volt az első ringbe lépő magyar a harmadik versenynapon, és az alacsonyabb spanyol Martin Molina ellen határozottan kezdett, az első menetben tisztább ütései voltak. A 28 éves spanyol minden rutinjára szükség volt ahhoz, hogy ezt a mérkőzést megfordítsa, de Molina ezt a feladatot meg tudta oldani, így ifi Eb-aranyérmesünk a legjobb tizenhat között búcsúzott. Molina 2013 óta szerepel a felnőtt mezőnyben, agresszívan bokszolt, és a maga javára tudta billenteni ezt a szoros mérkőzést.

Cservenka Robi visszavágott osztrák ellenfelének az első fordulóban a korábbi vereségért, és ugyanerre készült a skót Samuel Hickey ellen is. Mindketten a fiatalabb generáció tagjai, és jól ismerik egymást legutóbbi összecsapásukat megosztott pontozással a skót nyerte. Robi remekül oldotta meg az első, valamint a második menetet, két pontozónál is 20:18-ra vezetett, így nagyon bizakodóak lehettünk az utolsó három perc előtt. A korábban görcsös skót viszont megtalálta az ütőtávot, az utolsó másfél perce nagyon erősre sikeredett, és megosztott pontozással ismét ő nyerte meg az összecsapást.

Bundovics István magyar bajnokként, és a Bocskain elért ezüstérmével biztosította a helyét az Európa-bajnoki csapatban, de csak egy menetig tudott partnere lenni ukrán ellenfelének. Dzjazko határozottabban bokszolt a második, valamint a harmadik menetben, így Bundovics számára ugyan véget ért az Európa-bajnokság, de remek tapasztalatokat szerzett.

A nap utolsó összecsapásán az ökölvívásban még kissé rutintalan, és a súlyos kézsérülésből visszatérő Veres Roland bokszolt az örmény Karen Tonakanjan ellen. Riválisa bokszolt már olimpián, világbajnokságon, Európa Játékokon, Európa-bajnokságon, és második kiemeltként hazai ringben aranyéremre vágyott. Mindez álom maradt számára, erről a 230 mérkőzéssel kevesebbel rendelkező Veres Roli gondoskodott, egy nagyon taktikus, okos bunyóval magához ragadta az előnyt. A második menet örmény hajráját követően a harmadikban Roli sikeresen tartotta távol Tonakanjant, és nap egyik legnagyobb meglepetését okozva a legjobb nyolcba jutott, ahol dán ellenfél vár rá.

„51 kg Bernáth Attila vs Martin Molina (ESP)

Attila egy nagyon szoros mérkőzésen kapott ki a spanyol ellenfelétől. Tudtuk, hogy jó ökölvívó, és kemény verekedő a spanyol, aki alacsonyabb is Attilánál, ezért elsősorban a külharcos bokszot kértünk tőle. Attila jól kezdett, és az első menet szerintem Attiláé volt, de a spanyol versenyző kapta meg. A második és a harmadik menet is kiegyenlített volt, de a spanyol elhozta mind a három menetet a pontozóknál. Egy kicsit többre lett volna szükség Attilától, és talán hiányzott számára az a pár momentuma a felkészülésnek, amely betegség miatt kényszerűen kimaradt. Jól bokszolt Attila, de többre lett volna képes, ha végig tudta volna vinni a válogatottal tervezett felkészülését. Hiányérzetem van a mérkőzéssel kapcsolatban.

75 kg Cservenka Róbert vs Sam Hickey (SCO)

Robi már bokszolt ezzel a skót versenyzővel a 2021-es szerbiai tornán, ahol Robi szoros mérkőzésen maradt alul. A mai mérkőzést jól kezdte, és el is hozta mind az első, mind a második menetet 3:2-es pontozással. A harmadik menetben viszont a skót ellenfele megcsípte őt egy fejre mért felütéssel, amelyet követően egy nagyon nehéz egy percet kellett átvészelnie. A menet végén újra támadásba tudott lendülni, de a számolás miatt is, 10:8-ra adták a pontozók az utolsó menetet a skót versenyzőnek, és ezzel el is ment a mérkőzés. Nagyon bosszús vagyok, mert csak egy kicsi kellett volna ehhez a győzelemhez. Robinak még sok tapasztalatra van szüksége, hogy egy ilyen -a maihoz hasonló – helyzetből is tudatosan ki tudjon jönni. Ezzel együtt ismét nagyot harcolt, mindent megtett a győzelemért, és ismért megmutatta, hogy milyen a bátor magyar harcos szív. Jó teljesítményt nyújtott ezen az EB-n.

57 kg Bundovics István vs Mihajlo Dzjazko (UKR)

István ukrán ellenfele ismeretlen volt a számunkra, de a mérkőzéseit meg tudtuk nézni, és ki tudtuk elemezni. István jól kezdte a mérkőzést, és engem meglepett, hogy az ukrán kapta meg az első menetet. A második és a harmadik menetben az ukrán versenyző támadásai hatásosabbak voltak. István becsülettel küzdött, de jogosan hozták ki győztesnek az ellenfelét.

60 kg Veres Roland vs Karen Tonakanjan (ARM)

Nem Roland számított papíron a mérkőzés esélyesének, de ismét bizonyította, hogy képes borítani a papírformát. Magabiztosan küzdött, és stabilan hozta az első menetet. A második menetben nagyobb fokozatra kapcsolt a hazai versenyző, amelyre előzetesen fel is készítettem Rolandot. Jól tudta hatástalanítani a fizikailag erős örmény ellenfelét, és a harmadik menetben sem engedte őt kibontakozni. Elégedett vagyok a teljesítményével, és örülök, illetve örülünk az első 8 közötti helyezésünknek. Reményeink szerint további eredményes mérkőzések állnak még előttünk.

A mai nap igazi csalódása Cservenka Robert mérkőzése, amelyen Robi csak egy hajszállal kapott ki, és bizony megérdemelte volna a győzelmet. Holnap újabb kemény csaták várnak ránk, de bizakodva várjuk a holnapi napot is,” – foglalta össze a harmadik versenynapot Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat harmadik napi eredményei a felnőtt férfi Európa-bajnokságon

51kg, a 8 közé jutásért:

Bernáth Attila – Martin Molina (spanyol) 1:4

57kg, a 8 közé jutásért:

Bundovics István – Mihajlo Dzjazko (ukrán) 0:5

60kg, a 8 közé jutásért:

Veres Roland – Karen Tonakanjan (örmény) 4:1

75kg, a 8 közé jutásért:

Cservenka Róbert – Samuel Hickey (skót) 0:3

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események