hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Ricsi is negyeddöntős az Európa-bajnokságon, így két magyar bokszolhat az éremért

Veres Roland elképesztő győzelmét és negyeddöntőbe jutását Kovács Ricsi folytatta a jereváni Európa-bajnokság negyedik versenynapján, így biztossá vált, hogy ketten léphetnek ringbe a biztos éremért.

A nagy meglepetést okozó Rolinak dán, míg a mai napon roppant magabiztos Ricsinek izraeli ellenfeleket kell legyőznie a biztos éremhez holnap.

Kovács Ricsi nyitotta a napot, a 19 éves moldáv Sztefan Voznyakovszkij ellen, az ötödik helyen kiemelt versenyzőnk rutinja dominált ezen a mérkőzésen. A moldáv tavaly az ifi Eb-n nagyon véleményesen győzte le Buza Rafaelt, így most mindenki egy igazi revánsra készült. Ricsi az első menetben nem ütött sokat, de akkor nagyon pontosan, és számoltatott is a moldáv ökölvívóra. A második, valamint a harmadik menetben is Ricsi akarata érvényesült, magabiztosan mozgott a ringben, és a végén már a negyeddöntőre is tartalékolt. A tavalyi U22-es Eb ezüstérmese, az izraeli Ahmad Shtiwi lesz a következő ellenfele immáron a biztos éremért.

Fodor Milán a grúz Lasa Guruli ellen lépett ringbe, ellenfele az U22-es Eb-aranyérmét követően a belgrádi világbajnokságon tavaly bronzot szerzett. A nagyon rutinos és ravasz grúz az első menetben kihasználta Milán hibáit, és a pontozóknál nyerésre állt. Milán nem adta fel természetesen, sokkal nagyobb tűz volt benne ezen az Európa-bajnokságon, mint bármelyik korábbi versenyen, de Guruli túlságosan gyors volt, és versenyzőnk csak a harmadik menetben tudta azt nyújtani, amely szükséges lett volna a grúz legyőzéséhez.

Fehér Koppány is egy nagyon eredményes ökölvívó ellen bokszolt, az osztrák Ahmed Hagag márciusban az U22-esek között aranyérmet szerzett. Koppány egy győztes mérkőzéssel zárta ezt az Európa-bajnokságot, miután Hagag túl nagy sebességgel mozgott, és kontráival jobban tartotta a távolságot. Koppány még csak 22 éves a legnehezebb súlyban, és a legjobb évei csak ezután jönnek, de harcossága már most is példaértékű.

Gerzsenyi Istvánnak nagyon nehéz dolga volt a negyedik napon, miután szép győzelemmel kezdett Jerevánban. Az U22-es Európa-bajnokságon negyeddöntős Gerzsenyi a világbajnoki címvédő ukrán Jurij Zaharjejev ellen bokszolt, aki az utolsó öt nagy világversenyét mind megnyerte. Az első menetben Gerzsenyi és az ukrán között csak minimális különbség volt, a 21 esztendős magyar remekül bokszolt, és csak a második menetben nyújtott jobb teljesítményt Zaharjejev. Az ukrán ökölvívó majdnem minden mérkőzését RSC-vel fejezi be, de Gerzsenyire nemhogy számolni nem kellett, de nagy ütést sem kapott a mai napon, így egy szorosabb mérkőzésen búcsúzott.

”67 kg Fodor Milán vs. Lasa Guruli (GEO)

Milán ellenfel ismerős volt a számunkra, hiszen Milánnal és Kovács Ricsivel is bokszolt már. Tudtuk, hogy rutinos, és tapasztalt ökölvívó, aki elsőszámú kiemeltként érkezett az Eb-re, a világbajnoki éremszerzését követően. Milán szépen ütötte az első kezeket, de nem sikerült a megfelelő irányba mellé lépkednie az ellenfelének, aki párszor hatékony jobbegyeneseket tudott bevinni. Az első kettő vesztett menetet követően egy nagy hajrával Milán elhozta a harmadik menetet, de az sajnos kevés volt a győzelemhez. Milán nagyot harcolt egy kiváló versenyző ellen, és ami pozitív, hogy jobb teljesítményt nyújtott ezen az Eb-n, mint az elmúlt időszakban.

63,5 kg Kovács Richárd vs. Sztefan Voznyakovszkij (MOLD)

Ricsi a mérkőzés elejétől uralta a ringet, és gyakorlatilag végig az ő akaratát érvényesítette a moldáv ellenfelével szemben. Minden menetet simán megnyert és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést is. Elégedett vagyok a teljesítményével.

+92 kg Fehér Koppány vs. Ahmed Hagag (AUT)

Koppány ellenfelét ismertük, hiszen többek között az U22-es Eb-n is láttuk, amit az osztrák versenyző meg is nyert. Koppány folyamatosan próbálta a kötélhez szorítani az ellenfelét, de túl nagy távot hagyott az osztrák versenyzőnek, aki jól ütötte meg a jobbegyeneseit. Koppány a harmadik menetben tudta csak azt a bokszot kivitelezni, amire az első menettől kezdve szüksége lett volna. Koppány két kemény mérkőzést vívott ezen az Eb-n, és megmutatta, hogy kezd beérni a felnőtt nemzetközi mezőnybe, és bárkire veszélyesek lehetnek a támadásai. A nagyobb eredményhez viszont még sok tapasztalatra és munkára lesz szüksége.

71 kg Gerzsenyi István vs. Jurij Zaharjejev (UKR)

Gerzsenyi ellenfele a világbajnok ukrán volt, aki ellen István mindent kiadott magából. Bátran, és elszántan harcolt, ami mindenképpen elismerésre méltó. Az első menetet nálam el is hozta, és egy pontozóbíró is neki adta azt a menetet. Ha így folytatja tovább a munkát, akkor egy-két éven belül dobogós lehet hasonló szintű nemzetközi versenyen,” – nyilatkozta a negyedik versenynapot követően Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat negyedik napi eredményei a felnőtt férfi Európa-bajnokságon

63.5kg, a 8 közé jutásért:

Kovács Richárd – Sztefan Voznyakovszkij (moldáv) 5:0

67kg, a 8 közé jutásért:

Fodor Milán – Lasa Guruli (grúz) 0:5

71kg, a 8 közé jutásért:

Gerzsenyi István – Jurij Zaharjejev (ukrán) 0:5

+92kg, a 8 közé jutásért: Fehér Koppány – Ahmed Hagag (osztrák) 1:4

Közelgő események