hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kozák Kevin és Gurubi Dóra tapasztalt grúz, valamint ukrán riválisokat győzött le a Bornemissza emlékverseny nyitányán

Bornemissza emlékverseny nyitányán

A 71. alkalommal megrendezésre kerülő Bornemissza emlékverseny első versenynapján 38 összecsapásra került sor, ebből tizenkilencre a juniorok, valamint szintén ugyanennyi párharc zajlott az ifjúságiak között is. Eger hagyományos helyszíne a Bornemissza emlékversenynek, és a Kemény Ferenc Sportcsarnokban a pünkösdöt követően remek csaták zajlottak már az első napon is.

Kazahsztán, Ukrajna, Kanada, Jordánia, Grúzia, és Románia a világ elitjébe tartozik ezekben a korosztályokban, így a magyar csapat tagjai számára kemény összecsapások várnak, és az első nap ezt maradéktalanul bizonyította. A juniorok számára a verseny felkészülés a korosztályos Európa-bajnokságra, míg az ifjúságiaknak világbajnokságot rendeznek idén novemberben.

Az ifjúságiak versenyében a 2004-2005-ben születettek, míg a junioroknál a 2006-os, valamint a 2007-es tehetségek vehetnek részt. Mindkét korcsoportban a lányok, és a fiúk is összemérhetik erejüket, és összesen 51 súlycsoportban zajlanak majd a küzdelmek.

A junior csapat egyik nagy reménysége Kozák Kevin grúz ellenféllel találta magát szembe már az első napon, David Nikabadze minden felmenője ökölvívó, és rutinos versenyzőnek számít, de a 16 éves tehetségünk mindhárom menetet elhozva nyerte meg ezt a fontos összecsapást. Tary Béninek sokkal nehezebb dolga volt kedden, a jordán Nebil Al-Alawanh ellen minden tudására szükség volt, hogy megosztott pontozással győzedelmeskedjen.

Varga Sára mindössze 15 esztendős, de idén már letette a névjegyét a junior nemzetközi mezőnyben, így győzelme a horvát Lana Aljusics ellen nem volt meglepetés. Bornes Nándor a juniorok között nem számít a legrutinosabbnak, de a jordán Szanad Al-Dzsamal ellen élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva győzött. Sárközi Tamás jordán ellenfele már az első menetben tehetetlennek bizonyult, így edzői feladták a küzdelmet.

Az ifjúságiak között Szobota Szabolcs remek teljesítménnyel rukkolt elő, a finn Johannes Suhonen minden menetben csak kereste a megoldást a magyar fiú ellen, de azt nem sikerült megtalálnia. Remek sikert ért el az ifjúsági lányok között Gurubi Dóra, váltósúlyban (66kg) az ukrán Tetjana Ivanova ellen magabiztos sikert aratott.

„Egy meghatározó válogatott kerettagunk bokszolt a mai napon, és ő hozta a száméra kötelező feladatot. Petrimán Milán egy honfitárssal találkozott, és Horváth Richárd ellen a második menetben döntő fölénnyel győzött. Szobota Szabolcs egy rutinosabb finn ökölvívót győzött le az első napon, és az egyértelműen látszik, hogy jól bokszoltak a srácaink, felkészültek a Bornemissza emlékversenyre. Holnap, és holnapután sokkal nagyon csatákra számítok,” – nyilatkozta Ács József az ifjúságiak teljesítményéről.

„Kezdetét vette a Bornemissza emlékverseny, és az első napon összesen tizenkilenc junior összecsapásra került sor. A fiúknál igen jól szerepelt a magyar csapart, elsősorban Bornes Nándor, Tary Béni, és Sárközi Tamás neve emelendő ki, mindhárman jordán ellenfeleket tudtak búcsúztatni.

A válogatott versenyzők közül Kozák Kevin meggyőző sikert aratott grúz ellenféllel szemben, Frank Dániel ezúttal egy súllyal lejjebb, 54 kilóban, míg Dóka Zalán pedig 75kg-ban múlták felül hazai riválisaikat. A legnehezebb ellenfél az Utánpótlás Kupán aranyérmes Deli Gergőnek jutott, aki tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes grúz ökölvívóval került szembe. Az első menet még nagyon kiegyenlített küzdelmet hozott, viszont a másodikban sajnos kijött a rutinbeli különbség a két versenyző között, de elsőéves fiatal bunyósunk remekül helytállt. A lányoknál Varga Sára horvát ellenféllel szemben diadalmaskodott,” – foglalta össze a juniorok első napját Törteli Ferenc.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események