hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Buza Rafael és Petrimán Milán kanadai, illetve kazah ellenfeleket győzött le a Bornemisszán

Újabb hosszabb versenynap zajlott a 71. alkalommal megrendezésre kerülő Bornemissza emlékverseny harmadik versenynapján. Az ISF Gymnasiadén győztes duó, Buza Rafael és Petrimán Milán egyaránt komoly riválisokat győzött le Egerben.

A magyar csapat első győzelmét Nyögéri Sára szállította, ő elsőéves junior, de már jelentős nemzetközi rutinnal büszkélkedhet a korosztályában, így nem volt meglepő, hogy egy kiváló skót versenyző ellen győzött a harmadik napon. Koós Sándor, és Bornes Nándor folytatta remek szereplését, honfitársaikat legyőzve döntőbe jutottak Egerben.

A juniorok között Sárközi Tamás sikere kifejezetten biztató az Európa-bajnokságot megelőzően, míg Nileborg Krisztián ismét bizonyította, a kontinens legjobbjai között szerepelhet majd az év fő versenyén. A serdülő Eb-ezüstérmes Jóni Rikárdó, a szintén elsőéves junior Nileborg Benjámin szoros mérkőzéseken szenvedtek vereségeket, míg Rába Noémi a sokkal rutinosabb Drobilits Adrienn ellen diadalmaskodott.

Kiss Sándor az ISF Gymnasiadén is szerepelt az előző hónapban Franciaországban, és ezek a tapasztalatok átsegítették a holtpontokon a szlovák Matus Janicek ellen.

Az ifjúsági csapat legjobbjai közül a junior Eb-aranyérmes Oláh Levente szoros meccsen maradt alul a kazahok egyik nagy jövőbeli reménységével szemben, Bahtijar Anarbajev ezúttal 3:2-re győzött a 17 éves magyar ellen.

Az ISF Gymnasiadén aranyérmes Buza Rafael semmit sem bízott a véletlenre, a kanadai Owen Paquette ellen már az első menetben eldöntötte az összecsapást. A franciaországi versenyen szintén aranyérmes Petrimán Milán a kazah Abilaj Szman ellen pontozásos győzelmet aratott, és mindketten továbbra is magabiztosan menetelnek. Homa Sándor, Király Balázs, és Lantos Álmos további szép győzelmeket arattak az ifik között.

Kazahsztán, Ukrajna, Kanada, Jordánia, Grúzia, Skócia, és Románia a világ elitjébe tartozik ezekben a korosztályokban, így a magyar csapat tagjai számára kemény összecsapások várnak, és az első nap ezt maradéktalanul bizonyította. A juniorok számára a verseny felkészülés a korosztályos Európa-bajnokságra, míg az ifjúságiaknak világbajnokságot rendeznek idén novemberben.

Az ifjúságiak versenyében a 2004-2005-ben születettek, míg a junioroknál a 2006-os, valamint a 2007-es tehetségek vehetnek részt. Mindkét korcsoportban a lányok, és a fiúk is összemérhetik erejüket, és összesen 51 súlycsoportban zajlanak a küzdelmek Egerben, ahol a román Viorel Sima a technikai delegált.

„Kovács Kruzitó nagyon kemény mérkőzést bokszolt egy ukrán versenyzővel, és véleményem szerint az ő kezét is a magasba emelhették volna, de nem így lett. Lantos Álmos és Szobota Szabolcs nagy mérkőzést vívott, le a kalappal előttük, a mai napon előbbi volt eredményesebb.

Petrimán Milánt ismét kiemelném Buza Rafival együtt a harmadik versenynapon is. Rafi az elsőmenetben fejre állította kanadai riválisát, Milán pedig egy nagyon erős kazahhal bokszolt egy szenzációs mérkőzést. Ezen a meccsen Milán kezét emelték a magasba, teljesen megérdemelten, remek győzelem volt.

Balogh József döntő fölénnyel verte ellenfelét, akárcsak Bernáth Imre, mindketten döntőbe jutottak. Kiss Sándor egy roppant kellemetlen szlovákkal került szembe a mai napon, de meg tudta oldani, és pontozással győzött. Sajnos Oláh Levinek ezúttal nem volt elegendő a kemény harcos stílusa, a kazah ellenfele a mai napon jobbnak bizonyult.

A Bari István-Király Balázs összecsapás előtt nagyon vártuk, melyik stílus lesz eredményesebb. István szeme a második menet elején megrepedt, és így Balázs nyert pontozással a sérülést követően. Gratulálok mindenkinek, úgy gondolom, hogy eredményes napon vagyunk túl,” – nyilatkozta Ács József az ifjúsági csapat harmadik napi mérkőzéseiről.

„Tizenöt junior összecsapásra került sor a Bornemissza emlékverseny harmadik versenynapján. A grúzok nagyon felkészülten érkeztek a versenyre, harcosak, erőszakosak, de igyekeztünk felvenni velük a tempót. Jóni Rikardó, Frank Dániel, és Váradi Sándor is tanulságos mérkőzést vívott, ezekből igyekszünk levonni a következtetéseket. Ez a nap sem telt nemzetközi sikerek nélkül, mivel Nyögéri Sára, Sárközi Tamás, és Nileborg Krisztián is tudta szállítani a győzelmeket a magyar csapat tagjai részére. Sárközi Tamás egy ügyes szlovákot vert meg a mai napon, képzetten bokszolt, tetszett, és bizonyította, szép jövő állhat előtte. Nileborg Krisztián továbbra is ellentmondást nem tűrően, első menetes győzelemmel bizonyította, hogy kitűnő formában várja a további megmérettetéseket,” – foglalta össze a juniorok harmadik napi teljesítményét Törteli Ferenc.

Közelgő események