hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Evelin: “Folyamatos koncentrációval és állandó taktikai változtatásokkal tudtam győzni az egri döntőben”

A lányok és a fiúk egyaránt négy-négy elsőséggel örvendeztették meg a hazai publikumot a 71. Bornemissza emlékversenyen, Egerben. Az egyik legnagyobb sikert Nagy Evelin könyvelhette el, meghatározó teljesítménnyel győzte le kanadai riválisát a döntőben.

Nagy Evelin már 2019-ben szerepet kapott nemzetközi junior felkészülési tornákon 15 esztendősen, és szépen gyűjti az értékes tapasztalatokat. A 18 éves tehetség idén a szófiai ifjúsági Európa-bajnokságon is a magyar válogatott tagja volt, egy sokkal rutinosabb török klasszistól kapott ki szoros mérkőzésen.

A Bornemissza elődöntőjében csak bemelegített Evelin, ellenfele már az első menetben a mérkőzés feladására kényszerült. Nagy Evelin megosztott pontozással, de győzött egy kiváló kanadai ellen, Maria Al-Ahmedieh nagy skalp volt, értékes aranyérmet szerzett a magyar tehetség.

„Egy remek hangulatú eseményt tudhatunk magunk mögött, nekem nagyon tetszett a Bornemissza emlékverseny hangulata. Szerencsére méltán lehetünk büszkék arra, hogy számos ország képviseltette magát Egerben, valóban nemzetközi volt az esemény.

A súlycsoportomban egy kanadai lánnyal döntőztem, és igyekeztem kihasználni a meccs minden pillanatát, hogy egy más stílus ellen bokszolhatok. Egy nagyon stílusos, és tapasztalt versenyző volt, akivel igen szoros mérkőzést vívtunk. Részemről folyamatos koncentrációt igényelt ez a mérkőzés, és állandó taktikai változásokra volt szükség a győzelemhez.

A következő nagy esemény az ifjúsági világbajnokság lesz, ahová remélem kijutok, és megkapom a bizalmat. Igyekszem majd ott is a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és ennek érdekében fog zajlani a nyári felkészülés is. A világbajnokságig még nem tudom, hol indulhatok, milyen tornákon szerepelhetek, de mindent megteszek azért, hogy a nemzetközi versenyeken is bizonyíthassak,” – nyilatkozta a 18 esztendős Nagy Evelin a Bornemissza emlékversenyt követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események