hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyolc mérkőzés, hat magyar siker a gyergyói nemzetközi torna első napi mérlege

Harminc serdülő és junior pár küzdelmeivel megkezdődött a Gheorgheni Open romániai Gyergyószentmiklóson, amely egy fontos nemzetközi felkészülési állomás mindkét korosztály részére. Az első napon nyolc magyar ökölvívó volt érdekelt, és közülük hatan győztesen hagyták el a ringet.

A magyar csapat Törteli Ferenc és Dorkó Péter vezetésével szerepel a gyergyószentmiklósi eseményen, és az első napon mindkét korosztály remek eredményekkel zárt. Az Utánpótlás Magyar Kupát követően a serdülők nemcsak nemzetközi tapasztalatokat szereztek az első napon, de négyen győztesen hagyták el a ringet. Czifra István, Fazekas István, Horváth Szabolcs, és Bangó Roland is képzett riválisokat győzött le az első napon. Körömi Ábel a tavalyi serdülő Eb-n bronzérmes, ismerős görög ökölvívótól kapott ki, de továbbra is értékes tagja a csapatnak, és ezt majd Törökországban bizonyíthatja.

A Bornemissza emlékversenyen aranyérmes Kozák Kevin nehéz egy hónapon van túl, de még mindig friss, és ezt görög ellenfele bánta a gyergyói torna első napján. A junior csapat másik ringbe lépő versenyzője, Váradi Sándor egy helyi ökölvívóval csapott össze, és kettejük második összecsapását ezúttal a mi fiunk nyerte meg.

Összesen 212 ökölvívó érkezett meg a versenyre, tizenkét nemzetet képviselve, és amelyen a juniorok mellett a serdülők is szerepelhetnek. Magyarország mellett Horvátország, Azerbajdzsán, Izrael, Görögország, Ciprus, Ausztria, Bulgária, Moldova, Ukrajna, Lettország, és a házigazda Románia regisztrált Gyergyószentmiklóson. Mindkét korosztály a saját Európa-bajnokságára készül, a serdülőknek ezt augusztusban, míg a junioroknak szeptember végén rendezik meg.

„A mai napon hat serdülő ökölvívónk lépett ringbe a Gheorgheni Openen. A versenyzőinken érezni lehetett a tegnapi hosszú utazás fáradalmait, a késői érkezés, valamint a korai mérlegelés nehézségeit. Ennek ellenére négyen, Czifra István, Fazekas István, Horváth Szabolcs és Bangó Roland magabiztos ökölvívással múlta felül ellenfelét. Körömi Ábel, és a csapat újonca, Nagy Kornél sajnos vereséget szenvedett az első napon. Van bőven mit javítani a hét folyamán, és a közeljövőben, de a küzdeni akarás igazán példás volt a gyerekeknél. A második versenynapon Báder Rómeó (40kg), és Gombai Dominik (50kg) lesz majd érdekelt,” nyilatkozta a gyergyói verseny első napjáról, a serdülők teljesítményéről Dorkó Péter.

„Ma két junior versenyzőnk lépett a ringbe, és Kozák Kevin bebizonyította, hogy a Bornemisszán mutatott kiváló teljesítményét tovább tudja fokozni. Nagyon szépen kontroll alatt tartotta a mérkőzését, megelőzte, és rendre megkontrázta görög ellenfelét, így magabiztos, egyhangú pontozással győzött az első napon. Váradi Sándor visszavágott a Brassóban elszenvedett vereségért, és megosztott pontozással győzte le román ellenfelét. Az igen hullámzó teljesítményt a tegnapi hosszú utazásnak tudtuk be. A szerdai programban összesen nyolc junior versenyzőnk lép ringbe az elődöntőbe jutásért,” nyilatkozta Törteli Ferenc a juniorok első napi teljesítményéről.

A magyar csapat első napi eredményei Gyergyószentmiklóson

Serdülő fiú 42kg: Körömi Ábel – Nearkosz Petrosz Konsztantiniudisz (görög) 0:5

Serdülő fiú 44kg: Nagy Kornél – Marian Radu (román) 0:5

Serdülő fiú 46kg: Fazekas István – Luka Bozurics (horvát) 5:0

Serdülő fiú 46kg: Czifra István – Adely Petrisor Lazar (román) 5:0

Serdülő fiú 57kg: Horváth Szabolcs – Andrei Ioan Marcu (román) 5:0

Serdülő fiú 60kg: Bangó Roland – Asllan Krasniqi (horvát) 4:1

Junior fiú 52kg: Kozák Kevin – Konsztantinosz Szarigiannosz (görög) 5:0

Junior fiú 75kg: Váradi Sándor – Georgian Octav Mililtaru (román) 4:1

Közelgő események