hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Augusztus elseje az idei Ostrom Kupa nevezési határideje

Az immáron tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Ostrom Kupára a hagyományoknak megfelelően a Fő téren kerül sor, ezúttal augusztus 4-e és 5-e a dátum. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület közös versenye, amelynek nevezési határideje augusztus elseje.

A szabadtéri rendezvény tartalék helyszíne a Béri Balog Ádám Általános Iskola tornaterme rosszidő esetén. A 2022-es Ostrom Kupát minden korcsoportban rendezik meg, így a felnőttek mellett az ifjúságiak, a juniorok, és a serdülők is részt vehetnek Kőszegen. Mindkét nem képviselői bokszolnak majd a versenyen, amelyet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség érvényben lévő szabályai szerint rendeznek meg.

Kőszeg jelentős sikereket ért az elmúlt években, versenyzőik minden korcsoportból hoztak aranyérmeket a magyar országos bajnokságról. A főiskolai világbajnok Hámori Ádám már visszavonult az aktív sporttól, de húga, az U22-es Európa-bajnokság ezüstérmese, Luca továbbra is a város ékessége.

A 2021-es Ostrom Kupán összesen 163 bokszoló indult, és az esemény nemzetközi volt, mert Ausztria, Svájc és Szlovénia is tiszteletét tette egy évvel ezelőtt Kőszegen. A tavalyi évben négy különdíjat osztottak ki a kétnapos versenyen, a legharcosabb versenyző díját a nyíregyházi Petrimán Patrik kapta meg.

A legtechnikásabb versenyző a győri Gerzsenyi István lett, aki idén az U22-es Európa-bajnokságon a legjobb nyolcig menetelt. Az UTE ökölvívója, Szaka István volt a legjobb hazai, míg az iráni származású osztrák Mobin Ghahrazeh lett a legjobb külföldi versenyző a 2021-es Ostrom Kupán.

Az Ostrom Kupa programja:

Augusztus 4., 08:00-10:00 – Mérlegelés és orvosi vizsgálat

Augusztus 4, 13:00-tól – Első versenynap

Augusztus 5., 08:00-09:00 – Mérlegelés és orvosi vizsgálat

Augusztus 5., 10:00-12:00 – Második versenynap, első program

Augusztus 5., 13:00-tól – Második versenynap, második program

Közelgő események