hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Együtt ünnepeltük a 2022. évi Ökölvívó Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett ökölvívóinkat

Az ünnepélyes jutalmazásra a Magyar Sport Házában került sor Dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Tóth Zsuzsanna főtitkár, az európai és a világszövetség igazgatótanácsának tagja és Bertók Róbert szövetségi kapitány jelenlétében.

Dr. Bajkai István a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke bevezetőjében kiemelte, hogy sportágunk elmozdult a hosszú ideje tartó holtpontról, és ennek a két Eb-érem a legékesebb bizonyítéka. A szövetség mindent elkövet a sikeres folytatásért, a további eredmények eléréséért, valamint annak érdekében, hogy legyen versenyzőnk a 2024-es párizsi olimpián.

A MÖSZ Elnöke, Dr Bajkai István rövid beszédében elismerését fejezte ki a versenyzők eredményéért, a sportágban dolgozó edzők, szakemberek munkájáért és utalt arra, a sorozat folytatódhat az év második felében is, hiszen Európa-bajnokság vár a serdülő, a junior és a női válogatottakra, valamint világbajnokság az ifjúsági csapatra.

Kilenc év után nyert ismét két érmet felnőtt férfi Európa-bajnokságon a magyar ökölvívó-válogatott, Veres Roland (60 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) egyaránt bronzéremmel zárta a jereváni felnőtt férfi Európa-bajnokságot. Mindketten két győztes mérkőzés után jutottak el az elődöntőig.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség nagyon fontosnak tartja az utánpótlásnevelést, ezért a legjobb utánpótláskorú versenyzőink számára még nagyobb odafigyelést és támogatást biztosítunk. A Kiemelt UP programban résztvevő versenyzők: Varga Sára, Oláh Levente, Gémes Levente, Buza Rafael, Petrimán Milán, Zsigó Csaba, Énekes Dominik, Nileborg Krisztián, Frank Dániel és Kozák Kevin.

A Kiemelt UP programot egy-egy sportfelszerelési csomag átadásával indítottuk el, ami tartalmazta azokat a felszereléseket, amelyek nélkülözhetetlenek a felkészüléshez (bokszcipő, sportcipő, fogvédő, bandázs, ugrálókötél, fejvédő, mélyütésvédő, ökölvívó kesztyű, versenyfelszerelés, stb.).

Az utánpótlás ökölvívás mindennapjait még részletesebben és tartalmasabban követhetjük az Utánpótlássport.hu oldalon és társplatformjain, a MÖSZ és a szerkesztőség között létrejött megállapodás révén.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események