hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyar győzelem a serdülő Európa-bajnokság selejtezőiben

A serdülő Európa-bajnokság selejtezőiben eddig a magyar csapat pozitív mérleggel rendelkezik a törökországi Erzurumban. Hét eddigi mérkőzésünkön a magyar válogatott tagjai négy alkalommal győztesen hagyták el a ringet.

Brázovics Tamás nagy szívvel bokszolt az első programban, és a litván Giedrius Bacianskas elleni remek hajrájának köszönhetően a következő körbe jutott a népes súlycsoportban. Az írek ugyan 2019 óta nem szerepeltek a serdülő Európa-bajnokságon, de remek hagyományokkal, bokszkultúrával rendelkeznek, így Tószegi Ferenc sikere Rocco Dempsey ellen mindenképpen komoly sikernek számít.

Körömi Ábel remek előjelekkel, felkészüléssel vághatott neki az erzurumi serdülő Európa-bajnokságnak, és ezt a szerb Filip Sztanojevics ellen bizonyította is. Magabiztos, egyhangú pontozásos sikert könyvelhetett el, akárcsak Horváth Szabolcs, akire nagyon nehéz feladat várt az 57kg-osok között. Azeri ellenfele erős, férfias volt, de Szabolcs kiváló taktikával megoldotta a feladatot, és a következő körbe masírozott.

Kapcsos Vivien a magyar csapat biztos érmese a sorsolást követően, ő erőnyerőként nem lép ringbe a negyeddöntőben, így az elődöntőben kezdhet. A tizenöt fős magyar csapatból tizenketten versenyben vannak, és mindenki arra törekszik, hogy Vivient kövesse a legjobb négy közé, amelyért már érem jár.

Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna küldte el legjobbjait a serdülő Európa-bajnokságra.  

„A serdülő Európa-bajnokság első versenynapján öt versenyzőnk bokszolt, felemásan sikerült. Brázovics Tomi és Tószegi Feri nagy meccset bokszolt, óriási küzdelem után jutottak tovább litván és ír versenyzőkkel szemben. Tamás ezzel a győzelemmel a tizenhat közé jutott, Feri pedig már a negyeddöntőben folytathatja a versenyt.

Sajnos Gombai Dominik, Bangó Roland és Berki Brendon vereséget szenvedett, és kiestek mindhárman az Európa-bajnokságon. Folytatjuk a versenyt a legjobb tudásunk szerint, mindenki felkészült, igyekszünk kihozni a legjobbat,” nyilatkozta Dorkó Péter.

A serdülő Európa-bajnokság eddigi magyar eredményei

Fiú 42kg: Körömi Ábel – Filip Sztanojevics (szerb) 5:0

Fiú 50kg: Gombai Dominik – Akaki Baszaria (grúz) 0:5

Fiú 52kg: Brázovics Tamás – Giedrius Bacianskas (litván) 4:1

Fiú 57kg: Horváth Szabolcs – Reza Rezajev (azeri) 5:0

Fiú 60kg: Bangó Roland – Kanan Aszlanli (azeri) – döntő fölényes vereség az első menetben

Fiú 66kg: Tószegi Ferenc – Rocco Dempsey (ír) 3:2

Fiú 70kg: Berki Brendon – Nikalaosz Bliatze (görög) 1:4

A serdülő Európa-bajnokság harmadik napi párosításai

Leány 42kg: Horváth Dzsenifer – Serena Mali (angol)

Leány 44kg: Petrimán Patrícia – Hrisztina Szemenyiv (ukrán)

Leány 51kg: Kapcsos Bianka – Diana Dudin (ukrán)

Közelgő események