hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Három magyar döntős a szerbiai Junior Nemzetek Kupáján

Három magyar ökölvívó is döntőbe jutott a szerbiai Junior Nemzetek Kupája harmadik versenynapján, ismét remek napot zárva. Varga Sára, Kozák Kevin és Nileborg Krisztián egyaránt magabiztos boksszal, nagy fölénnyel győzött a harmadik napon. Bojti Gréta és Nyögéri Sára egyaránt olasz ellenfelekkel szemben maradt alul, így mindketten bronzéremmel zártak.

Az elsőéves junior Varga Sára másfél menet alatt eldöntötte az elődöntőjét, bolgár riválisának esélye sem volt felvenni ezt a ritmust, így 15 éves tehetségünk a döntőben olasz ellenféllel mérheti össze az erejét. Kozák Kevin idén rengeteget fejlődött, és ezúttal erőből oldotta meg az elődöntőt feladatát, a román ringsarok feladni kényszerült az összecsapást. Ebben az évben már sikerült egy-két magyarnak kazah ellenfelet legyőznie, a káprázatos Nileborg Krisztián folytatta ezt a sort, a sportági nagyhatalom korosztályos elsőszámú válogatottját győzte le Szerbiában, így ő is döntős.

Vrbas kisvárosa a házigazdája a versenynek, mint a korábbi években, a magyar csapat ezúttal is szerepel az eseményen, juniorjaink közül a legjobbak kaptak szerepet. A Junior Nemzetek Kupája egy új esemény az európai versenynaptárban, ez a hatodik alkalom, amikor a szerbiai nemzetközi torna megrendezésre kerül.

Összesen 28 lány és 107 junior fiú ökölvívó szerepel a szerbiai nemzetközi tornán, összesen 18 nemzetet képviselve. Albánia, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, India, Izrael, Kazahsztán, Magyarország, Olaszország, Románia, Szlovénia, Szerbia és Új-Zéland szerepel az eseményen, amelyen így négy kontinens is képviselteti magát.

„Bojti Gréta nehezen találta az ütőtávot, az olasz támadásait nem tudta megállítani, ezzel ő bronzéremmel zárta a tornát. Nyögéri Sára mindent megtett a győzelemért, sok akciót indított, de az olasz rendre megelőzte versenyzőnket, így ő is bronzéremmel térhet majd haza Szerbiából.

Varga Sára a magyar csapat egyik nagy tehetsége ebben a korosztályban, bolgár ellenfelét törte meg folyamatos akciókkal. A második menetben a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést, ezzel Sári az aranyéremért léphet ringbe.

Kozák Kevin a következő mérkőzésén is remek formát mutatott, folytatta a menetelését, a második menetben a román edző fel is adta az összecsapást. Nileborg Krisztián kiváló tehetségét az elődöntőben is kamatoztatta, kazah ökölvívót győzött le egyhangú pontozással. Krisz nagyon jó formát mutatott, laza és könnyed boksszal jutott be a döntőbe,” nyilatkozta a harmadik versenynapról Ancsin Katalin.

A magyar csapat harmadik napi eredményei a Junior Nemzetek Kupáján

Junior lány 48kg: Bojti Gréta – Graziella Schinina (olasz) 0:5

Junior lány 52kg: Nyögéri Sára – Martina Vassalo (olasz) 0:5

Junior lány 57kg: Varga Sára – Katerina Toncseva (bolgár) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Junior fiú 52kg: Kozák Kevin – Ciprian Iofciu (román) – a román ringsarok feladta a mérkőzést a második menetben

Junior fiú 70kg: Nileborg Krisztián – Gyenyisz Kucser (kazah) 5:0

A magyar csapat negyedik napi párosítása a Junior Nemzetek Kupáján

Junior lány 57kg: Varga Sára – Sara Battistella (olasz)

Junior fiú 52kg: Kozák Kevin – Florin Caldararu (román)

Junior fiú 70kg: Nileborg Krisztián – Gabriel Morale (olasz)

Közelgő események