hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nileborg Krisztián folytatta a magyar menetelést a Junior Nemzetek Kupáján

Nileborg Krisztián ott folytatta a szerbiai Junior Nemzetek Kupája második versenynapján, ahol az utolsó nemzetközi versenyén, Gyergyószentmiklóson abbahagyta. Ismerte román ellenfelét, és kétséget sem hagyott afelől, hogy ő sokkal képzettebb, jobb ökölvívó, így magabiztosan jutott be a legjobb négy közé.

Nileborg Krisztián mellett Müncz Kata és Frank Dani voltak érdekeltek a második versenynapon, mindketten szoros vereséggel búcsúztak a tornától. Kata ciprusi ellenfele több nemzetközi tornát nyert meg, de ennek ellenére csak nagyon nehezen, 3:2-re győzte le a magyar lányt. Frank Dani ismerte azeri riválisát, megkeserítette Kaszimzade életét, de nem sikerült megfordítania az összecsapást a kiváló mérkőzésen.

Vrbas kisvárosa a házigazdája a versenynek, mint a korábbi években, a magyar csapat ezúttal is szerepel az eseményen, juniorjaink közül a legjobbak kaptak szerepet. A Junior Nemzetek Kupája egy új esemény az európai versenynaptárban, ez a hatodik alkalom, amikor a szerbiai nemzetközi torna megrendezésre kerül.

Összesen 28 lány és 107 junior fiú ökölvívó szerepel a szerbiai nemzetközi tornán, összesen 18 nemzetet képviselve. Albánia, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, India, Izrael, Kazahsztán, Magyarország, Olaszország, Románia, Szlovénia, Szerbia és Új-Zéland szerepel az eseményen, amelyen így négy kontinens is képviselteti magát.

„Frank Dani éles volt, próbálta fogadó ütésekkel megállítani ellenfele támadásait. Szoros mérkőzésen az azeri jutott tovább, aki az idei évben még veretlen. Nileborg Krisztián a gyergyószentmiklósi tornáról jól ismerte román ellenfelét. Krisztián egyhangú pontozással jutott tovább, robbanékony, megelőző ütésekkel végig irányítva a mérkőzést.

Müncz Kata ciprusi ellenfelének tempóérzékét igyekezett megtörni folyamatos támadásokkal. A magyar lány megosztott pontozással kapott ki, de nincs oka elkeseredni, mert ezen a szoros mérkőzésen akár az ő kezét is a magasba emelhették volna. Fejlődés szempontjából ez nagyszerű lehetőség volt a közelgő junior Európa-bajnokság előtt,” nyilatkozta a második versenynapról Ancsin Katalin.

A magyar csapat második napi eredményei a Junior Nemzetek Kupáján

Junior lány 63kg: Müncz Kata – Christina Ntzaragian (ciprusi) 2:3

Junior fiú 57kg: Frank Dániel – Mahammadali Kaszimzade (azeri) 0:5

Junior fiú 70kg: Nileborg Krisztián – Eduard Muset (román) 5:0

A magyar csapat harmadik napi párosításai a Junior Nemzetek Kupáján

Junior lány 48kg: Bojti Gréta – Graziella Schinina (olasz)

Junior lány 52kg: Nyögéri Sára – Martina Vassalo (olasz)

Junior fiú 52kg: Kozák Kevin – Ciprian Iofciu (román)

Junior fiú 70kg: Nileborg Krisztián – Gyenyisz Kucser (kazah)

Közelgő események