hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Három magyar érem a serdülő Európa-bajnokságon

Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc már a korábbi versenynapokon kiharcolta az erzurumi serdülő Európa-bajnokságon a biztos érmet. A magyar delegáció harmadik érmese Körömi Ábel lett, miután magabiztosan legyőzte moldáv ellenfelét.

Körömi Ábel kiváló technikai képességekkel rendelkezik, nagy iramot diktált az első pillanattól kezdve a 42kg-osok negyeddöntőjében, és magához ragadta a kezdeményezést. Ellenfele, a moldáv Roman Spac esélytelenül mozgott a ringben, nem találta az ütőtávot a képzett magyar ökölvívóval szemben, így Ábel minden kétséget kizáróan egyhangú pontozással jutott be a legjobb négy közé.

Brázovics Tamás is kiemelkedő formát mutatott az elmúlt napokban, így bíztunk benne, bolgár ellenfelén szintén túllép. Tomi ezúttal eléggé görcsösen bokszolt, így az érem elmaradt, de sportági szeretete, és hozzáállása miatt a legjobb évei természetesen még ezután jönnek. Horváth Szabolcs remek formát mutatott az előző körben, de ezt angol ellenfelével szemben nem tudta ismét bemutatni. Tószegi Ferenc már biztos érmesként lépett ringbe a mai napon, de ukrán ellenfele jobbnak bizonyult, így maradt a bronz számára.

Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna küldte el legjobbjait a serdülő Európa-bajnokságra.  

„Nem így terveztük a mai napot, jobb eredményben reménykedtem az edzőkollégákkal együtt. Jól kezdtünk, Körömi Ábel moldáv riválisát egy nagy iramú mérkőzésen felülmúlta, nemcsak pontozásban, hanem a boksz minden területén.

Második ringbe lépőnk Brázovics Tamás volt 52kg-ban, és alapvetően többet vártunk tőle, a mérkőzés tétje sajnos teljesen rányomta a bélyegét a teljesítményére, bolgár ellenfele jutott be a legjobb négy közé. Tamás nagyon hasznos tagja lesz a magyar ökölvívásnak, sok ilyen meccs kell neki, és előbb-utóbb az eredmény, az érem is meglesz.

Horváth Szabolcs az 57 kilósok között egy angol ökölvívóval került szembe. Az első menet elején Szabit egy nagy erejű ütés találta el, amelyből nem tudott visszatérni a mérkőzésbe, így a második menetben a bíró beszüntette az összecsapást.

A mai negyedik emberünk az eddig két mérkőzésen győztes Tószegi Ferenc volt a 66 kilósok elődöntőjében. Feri ellenfele a tavalyi magyar bajnok ukrán Tatarenko volt, amelynek RSC vereség lett a vége. Feri becsületesen küzdött, mindent megtett a győzelemért, férfiasan helytállt az egész tornán, amely egy bronzérmet hozott számára.

Holnap elődöntők következnek, Kapcsos Vivien ukrán, míg Körömi Ábel hazai török ökölvívókkal csap össze,” nyilatkozta a hatodik versenynapot követően Dorkó Péter.

A serdülő Európa-bajnokság hatodik napi eredményei

Fiú 42kg: Körömi Ábel – Roman Spac (moldáv) 5:0

Fiú 52kg: Brázovics Tamás – Dzsan Ahmedov (bolgár) 0:5

Fiú 57kg: Horváth Szabolcs – Johnboy Hodgkins (angol) – döntő fölényes vereség a második menetben

Fiú 66kg: Tószegi Ferenc – Olekszij Tatarenko (ukrán) – döntő fölényes vereség a harmadik menetben

A serdülő Európa-bajnokág hetedik napi párosításai

Női 70kg, elődöntő: Kapcsos Vivien – Szofija Novikova (ukrán)

Fiú 42kg, elődöntő: Körömi Ábel – Mehmet Akif Ficici (török)

Közelgő események