hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

GRATULÁLUNK!

Körömi Ábel ezüst-, Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc bronzérmes a serdülő Európa-bajnokságon

„Véget ért a serdülő korú ökölvívók Európa-bajnoksága. Nagyon örömünkre a mai nap is volt érdekelt ökölvívónk, 42kg-ban Körömi Ábel révén. Versenyzőnk a gyergyószentmiklósi nemzetközi tornán őt legyőző rutinos görög ökölvívóval csapott össze a döntőben. Helytállt versenyzőnk, de a mai napon jobb volt az ellenfél, így Ábel három győzelmet követően ezüstérmet szerzett. Csapatunk emellett Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc révén két bronzérmet, és több értékes győzelmet aratott,” – nyilatkozta a döntőket követően Dorkó Péter.

A nyolcadik versenynappal befejeződött a serdülő Európa-bajnokság, amelyet a törökországi Erzurum városa rendezett meg. A 2021-es Eb-n Jóni Rikárdó volt a magyar csapat döntőse, ezúttal Körömi Ábelnek sikerült beverekednie magát a fináléba. A 14 esztendős ökölvívó az Európa-bajnokság egyik legrutinosabb ökölvívójával találkozott, amely most még túl nagy falat volt neki, de ezüstérme így is messze élete legjobb teljesítménye.

Körömi Ábel három magabiztos győzelemmel jutott be a döntőbe, a legjobb nyolc között, valamint az elődöntőben is káprázatos bokszot mutatott. Ábel az elmúlt három évben sok hazai eseményen szerepelt, és a gyergyói nemzetközi tornán is sikeresen bokszolt két hónappal ezelőtt.

Körömi Abel a szombati 42kg-os fináléban egy régi ismerőssel találkozott, a tavalyi bronzérmes görög Nearkosz Petrosz Konsztaniudisz várt rá a 42kg-os döntőben. A görög ökölvívó szokásos harcos bokszát mutatta be, Ábel próbálta távol tartani ellenfelét, sokat mozgott lábon. A magyar ökölvívó mindent megtett a győzelemért, a legjobb taktikát követte, de görög riválisa rutinosabb volt, és ez okozta a különbséget a mai napon.

Fiú 42kg, döntő:

Körömi Ábel – N. Konsztaniudisz (görög) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események