hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca – Az Európa-bajnokságon szeretnék a lehető legjobban teljesíteni

U22-es Eb-ezüstérmesünk, Hámori Luca Szeleczki Lilla, Hoffmann Réka és Lakos Regina mellett aranyérmes lett a Moldavian Belt Tornán a romániai Iasiban. A 21 esztendős Luca javában készül a közelgő női Európa-bajnokságra, amelyen szeretne igazi áttörést elérni a felnőttek között, így a tornagyőzelmet követően sem pihen a babérjain, a következő héten már az erős lengyelországi Szilézia Openen versenyez.

Hámori Luca ebben az évben sok eseményen indult már, többek között az U22-es Európa-bajnokságon, és a felnőtt női világbajnokságon is. Luca román ellenféllel találkozott a Moldavian Belt tornán, és az első menet teljesítményére rátett még egy lapáttal, így magabiztosan nyerte meg a váltósúlyt (66kg).

„Jól éreztem magam a versenyen, bár kicsit csalódott voltam, hogy csak a döntőben bokszolhattam. Addig is napi két edzéssel nagyon hasznosan töltöttük az időt.

A döntő hangulata remek volt, a szervezés is, és izgatottan vártam már, hogy ringbe léphessek. Jól ment minden a ringben, és örömmel töltött el, hogy győztesen távozhattam a versenyről.

Pár napot leszek csak itthon a romániai versenyt követően, mert vasárnap már indulunk is Lengyelországba, a Szilézia Openre. Az októberi Európa-bajnokság előtt a lengyel versenyt követően tudomásom szerint még megyünk egy nemzetközi edzőtáborba, Olaszországba, ahol remélhetőleg minél többet tudunk majd kesztyűzni külföldi versenyzőkkel.

A felkészülés utolsó fázisában a válogatottal Tatán edzőtáborozunk majd, és onnan indulunk az Európa-bajnokságra.

Montenegróban az En-n szeretnék a lehető legjobban teljesíteni, magamból a lehető legtöbbet kihozni és mindenképpen éremmel hazatérni. Természetesen a cél az aranyérem, illetve szeretném bebizonyítani, hogy a felnőttek között is megállom a helyemet. Mindent meg fogok tenni, hogy elérjem a céljaimat,” nyilatkozta Hámori Luca a romániai versenyt követően.

Közelgő események