hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyögéri Sára és Müncz Kata is döntős a Szilézia Openen

Ifjúsági és junior versenyzőink voltak érdekeltek a Szilézia Open negyedik versenynapján, hatan is ringbe léptek a hosszú program során. Nyögéri Sára és Müncz Kata voltak a nap nyertesei a juniorok között, így mindketten a döntőkben érdekeltek pénteken.

A juniorok között Nyögéri Sára energikus bokszot bemutatva győzte le lengyel ellenfelét, és egy magasan jegyzett ukrán ökölvívóval szemben bizonyíthatja harciasságát. Müncz Kata még csak rövid ideje tagja a válogatottnak, de küzdősportos múltja sokat segített neki, hogy az elődöntőben az ő kezét emeljék fel a magasba. Kata is döntős Gliwicében, míg az abszolút újonc Rába Noémi bronzéremmel zárta a Szilézia Opent.

Az ifjúságiak között is hárman léptek ringbe, de sajnos egyikőjük sem tudott tovább jutni, mindannyian pontozásos vereséget szenvedtek. Ezek közül a legfájóbb a sokat fejlődő Horváth Kármen búcsúja volt, aki lengyel ellenfelével szemben többet, és pontosabbat ütött, mégis Jakubczyk jutott tovább. Ifi Eb-bronzérmesünk, Kovács Nikolett szoros mérkőzésen kapott ki, míg Szira Zsófiának túl erős volt a rutinos ukrán.

A magyar női csapat három korosztályban is versenyez a következő nemzetközi eseményen, a 17. Szilézia Openen. A lengyelországi Gliwicében, Seres Attila vezetésével legjobb junior, ifjúsági, és felnőtt versenyzőink is szerepelnek, mindhárom korcsoportra nagy kihívások várnak az elkövetkező őszi hónapokban.

A Szilézia Openre összesen 30 ország regisztrált, és nemcsak az európai kontinensről, hanem a világ számos egyéb részéről. Végül ennyien nem érkeztek meg Lengyelországba, de a minőségi ellenfelek, a változatos stílusokkal való találkozás garantált ezen a nemzetközi versenyen.  Az első Szilézia Openre még 2006-ban került sor, és a kis regionális versenyből egy nagy esemény nőtte ki magát.

„A junior korosztályban három versenyzőnk lépett ringbe és ketten győztesen hagyták el. Nyögéri Sára lengyel ellenfele rögtön az elején nagy harcba kezdett, nem tudva hogy ez nekünk kedvez. Sára minden menetet stabilan hozott, egyhangú győzelmet szerzett.

Müncz Kata szintén lengyel ellenféllel bokszolt. Az első menetet szépen hozta, a második azonban elment. A harmadik menet nagy csatát hozott, a végén megosztott pontozással Kata nyert.

Rába Noémi első alkalommal volt a válogatott tagja, és rögtön egy erős francia ellenfél jutott neki. Noémi szépen helytállt, több szép találata volt, végig partiban volt. A mérkőzést pontozással a francia lány nyerte meg.

Az ifjúsági kategóriában is három versenyzőnk lépett ringbe ezen a versenynapon. Horváth Kármen a lengyel válogatott Jakubczyk ellen bokszolt. Az első menet szűken elment, a másodikat szépen hoztuk. A harmadik menetben egyértelműen jobb volt Kármen, így nagyon meglepődtünk, hogy nem a magyar lány kezét emelték a magasba.

Kovács Niki lassan kezdett, a második menetet viszont hozta, így a harmadik menetre maradt a döntés. Sajnos a bíró többször is a mi versenyzőnket figyelmeztette, és intette is, ettől Niki kiesett a ritmusból, aminek lengyel győzelem lett a vége. Szira Zsófi az Eb-ezüstérmes ukrán ellenféllel végig szoros csatában volt, azonban látszott, hogy ez még nem a csúcsformánk. Zsófi sajnos így nem jutott tovább,” nyilatkozta Seres Attila a Szilézia Open negyedik versenynapját követően    

A Szilézia Open negyedik napi magyar eredményei:

Női junior 50kg: Rába Noémi – Teresi Maloe (francia) 0:3

Női junior 52kg: Nyögéri Sára – Laura Wiatr (lengyel) 3:0

Női junior 63kg: Müncz Kata – Joanna Szledak (lengyel) 2:1

Női ifjúsági 50kg: Horváth Kármen – Oliwia Jakubczyk (lengyel) 1:2

Női ifjúsági 70kg: Kovács Nikolett – Oliwia Czerwinska (lengyel) 0:3

Női ifjúsági +81kg: Szira Zsófia – Polina Csernyenko (ukrán) 0:3

A Szilézia Open ötödik napi magyar párosításai:

Női junior 52kg: Nyögéri Sára – Aurika Kosztricka (ukrán)

Női junior 63kg: Müncz Kata – Wiktoria Piasecka (lengyel)

Női ifjúsági 63kg: Varga Franciska – Nikol Musialik (lengyel)

Közelgő események