hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Varga Franciska és Pap Kata is döntős az ifjúságiak között

Nyögéri Sára és Müncz Kata a döntőben voltak érdekeltek a Szilézia Open ötödik versenynapján, mindketten ezüstéremmel zártak. Varga Franciska az ifjúsági mezőny elődöntőjében bizonyította, hogy rengeteget fejlődött, lengyel ellenfelet győzött le idő előtt, döntő fölénnyel. Franciska mellett Pap Kata is döntős az ifjúságiak között.

A juniorok között Nyögéri Sára lengyel riválist győzött le a legjobb négy között, a döntőben az ukránok egyik legjobbja, a sokkal rutinosabb Aurika Kosztricka várt rá. Sára hajtott, küzdött, de technikailag jobb volt Kosztricka, így versenyzőnk ezüstérmet szerzett Gliwicében a közelgő junior Európa-bajnokság előtt.

Müncz Kata is döntőbe jutott a juniorok között, de a szakmai stáb nem engedte bokszolni a korosztályos Eb előtt kisebb sérülése miatt. Varga Franciska tavaly már szerepelt nemzetközi versenyeken, de az elmúlt hónapokban óriási fejlődésen ment keresztül. Az ifi Vb-re készülő magyar lány lengyel ellenfelét magabiztosan győzte le, a második menetben a mérkőzésvezető be is szüntette az összecsapást, így Franciska a hazai Juliana Rutkowska ellen döntőzhet.

A magyar női csapat három korosztályban is versenyez a következő nemzetközi eseményen, a 17. Szilézia Openen. A lengyelországi Gliwicében, Seres Attila vezetésével legjobb junior, ifjúsági, és felnőtt versenyzőink is szerepelnek, mindhárom korcsoportra nagy kihívások várnak az elkövetkező őszi hónapokban.

A Szilézia Openre összesen 30 ország regisztrált, és nemcsak az európai kontinensről, hanem a világ számos egyéb részéről. Végül ennyien nem érkeztek meg Lengyelországba, de a minőségi ellenfelek, a változatos stílusokkal való találkozás garantált ezen a nemzetközi versenyen.  Az első Szilézia Openre még 2006-ban került sor, és a kis regionális versenyből egy nagy esemény nőtte ki magát.

„A mai napon három mérkőzésünk volt a Szilézia Openen. A junior 52 kg-ban Nyögéri Sára a másodéves, junior EB ezüstérmes ukrán Kosztrickával bokszolt a döntőben. Sára jobban bokszolt, mint az elődöntőben. Pontozással alulmaradt ugyan, de a teljesítményével elégedettek voltunk. Sara így ezüstéremmel zárta a tornát.

Junior 63 kg-ban Müncz Kata keze megsérült a tegnapi elődöntőben, így ma nem engedtük bokszolni. Kata is ezüstéremmel zárt.

Ifi 63 kg-ban Varga Franciska egy nagyon harcos meccsen a második menetben döntő fölénnyel verte a bal kezes lengyel lányt, így magabiztosan jutott be a holnapi döntőbe.

Programon kívül, de hivatalos mérkőzésen lépett ringbe az ifi 81+kg Szira Zsófia, aki egy menet alatt verte a nemet válogatott versenyzőt.

Holnap két ifi versenyzőnknek szoríthatunk a döntőben: 48 kg Pap Kata, 63 kg Varga Franciska,” nyilatkozta Seres Attila a Szilézia Open negyedik versenynapját követően    

A Szilézia Open ötödik napi magyar eredményei:

Női junior 52kg: Nyögéri Sára – Aurika Kosztricka (ukrán) 0:3

Női junior 63kg: Müncz Kata – Wiktoria Piasecka (lengyel) – mérkőzés nélkül

Női ifjúsági 63kg: Varga Franciska – Nikol Musialik (lengyel) – döntő fölényes győzelem a második menetben

A Szilézia Kupa hatodik napi magyar párosításai:

Női ifjúsági 48kg: Pap Kata – Szofija Turbinyina (ukrán)

Női ifjúsági 63kg: Varga Franciska – Juliana Rutkowska (lengyel)

Közelgő események