hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyögéri Sára és Müncz Kata meglepetés sikerekkel a legjobb nyolc között a junior Eb-n

Újabb negyvenegy pár összecsapására került sor a junior Európa-bajnokság második versenynapján, amelyen a magyar csapat két meglepetés győzelmet aratott. A második napon alapvetően a lányok voltak érdekeltek a programban, és Nyögéri Sára, valamint Müncz Kata is rutinosabb, esélyesebb riválisokat győzött le.

Nyögéri Sára egy nagyon erős török ellenféllel találkozott, és olyan iramot diktált, amely meglepte a riválist. Sára kiváló harcos, 15 éves kora ellenére rutinja is van már, így a legjobb nyolc közé jutott egy magasabban jegyzett rivális ellen. A csapat második Sárája, Varga, szép technikai kombinációkat mutatott be, de az ismerős lengyel ökölvívó ezúttal is legyőzte.

Müncz Kata új a junior csapatban, a korábban más küzdősportágakban már tapasztalatot szerző lány az elmúlt öt hónapban sok eseményen szerepelt, hogy kicsit megismerje a nemzetközi mezőnyt. Kata egy több éves rutinnal rendelkező ír ellen nemcsak képes volt a ritmust tartani, de a harmadik menettel a maga javára fordította a mérkőzést.

Összesen 353 ökölvívó vesz részt az olaszországi junior Európa-bajnokságon, köztük 119 női versenyző. A 2006-os, valamint a 2007-es korosztály képviselői húzhatnak kesztyűt Montesilvano kisvárosában. A junior Eb-re eredetileg július 2-a és 11-e között került volna megrendezésre Olaszországban, de az Európai Ökölvívó Konföderáció módosította az időpontot. 

„Nyögéri Sára török ellenfelét győzte le, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Sára sok akciót indított, amelyet a török nem tudott megállítani. Az éremért legközelebb egy skót lány ellen lép szorítóba, aki nem ismeretlen a számára, lévén Sára a Bornemissza emlékversenyen legyőzte őt.

Varga Sára lengyel ellenfelétől kapott ki megosztott pontozással annak ellenére, hogy nagyon zártan, fegyelmezetten bokszolt. Úgy éreztük, hogy Sárakezét is felemelhették volna ezen a mérkőzésen. Ő is elsőéves junior, jövőre biztosan oda fog érni a legjobbak közé.

Müncz Kata ír ellenfelet győzött le, ezzel szintén a legjobb nyolc között folytathatja, mint Nyögéri Sára. Kata hatalmas küzdeni akarással a harmadik menetben is tempót tudott fogni az ír lányon, ezzel pedig meggyőzte a bírókat egy szoros mérkőzésen. Katára az éremért egy spanyol ellenfél vár, akit egy júliusi tornáról már ismer, így most revansot vehet,” foglalta össze a második nap történéseit Ancsin Katalin.

A junior Európa-bajnokság második napi eredményei:

Női 52kg, a 8 közé jutásért: Nyögéri Sára – Melek Yigit (török) 5:0

Női 57kg, a 8 közé jutásért: Varga Sára – Martyna Jarzabek (lengyel) 1:4

Női 63kg, a 8 közé jutásért: Müncz Kata – Kayleigh Whelan (ír) 3:2

A junior Európa-bajnokság harmadik napi párosításai:

Férfi 48kg, a 8 közé jutásért: Benedek Péter – Fortunato Antonio Marsala (olasz)

Férfi 52kg, a 8 közé jutásért: Kozák Kevin – Luis Wardrope (skót)

Férfi 54kg, a 8 közé jutásért: Nagy Mátyás – Levan Demurovi (grúz)

Férfi 57kg, a 8 közé jutásért: Frank Dániel – Arun Nicu Tudoroiu (román)

Közelgő események