hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dorkó Péter foglalta össze az U12-es, valamint a serdülő országos bajnokság legfontosabb eseményeit

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a junioroknak, a serdülőknek, valamint az U12-es korosztály tagjainak közösen szervezett országos bajnokságot Budapesten. A korosztályos Európa-bajnokságokat követően a legnagyobb hazai seregszemlén számos kiemelkedő csatát láthattunk, Dorkó Péter értékelte a látottakat.

Harmincnyolc fiú versenyző indult el az U12-es korcsoport küzdelmeiben, a 2010-ben született ifjoncok közül többen első alkalommal szerepelhettek ilyen jelentős hazai eseményen. Orbán Magor kapta a legharcosabb, valamint Baráth Nándor a legtechnikásabb versenyzői díjakat. Bertók Róbert szövetségi kapitány is minden csatát megtekintett, ő szorgalmazta elsőként a korcsoport bevezetését a hazai versenynaptárba.

A serdülő korcsoportot a 2008-as és a 2009-es születésű versenyzők alkotják, és összesen 118 fiú vett részt a budapesti eseményen. A létszám biztató a jövőre nézve, de a legfontosabb a minőség volt a versenyen, amely a mennyiséggel is párosult. Berki Brendon lett a legharcosabb versenyző, míg Horváth András kapta meg a legtechnikásabb serdülői versenyzői díjat.

„Az idei serdülő országos bajnokságon az utóbbi évekhez képest enyhe létszám emelkedés volt, több klub is indított versenyzőt, mint az előző években, ami mindenképp pozitív előrelépés.

Az első két nap hullámzó teljesítményeit követően, az elődöntő és a döntő napján is kimondottan színvonalas, szoros csatákat láthattunk, helyenként a nemzetközi szintet ütötték meg a versenyzők. Nagyon tetszett Gombai Dominik (48 kg -FBO), Brázovics Tamás (54 kg -SHB), Horváth András (52 kg -KSI) és Berki Brendon (70 kg -ESI) teljesítménye. Az elsőévesek közül Nagy Kornél (46 kg -TBS), Turós Levente (57 kg -FHR) és Domján Alex (90 kg – BHS) produktuma nemzetközi szinten volt.

A versenyről nagyon hiányzott Czifra István (BVB), aki tudása alapján az élmezőny tagja, a Konkoly emlékversenyen már remélem láthatjuk a tehetségünket.

Kiemelném, hogy az idén bevezetett U12 korosztály, számomra nagy sikernek bizonyul. Még nem létszámban, de néhány gyerek olyan teljesítményt nyújt, olyan tudása van, mint egy serdülő korú versenyzőnek. A létszám pedig biztos, hogy rohamos növekedésnek indul, ami a serdülő korosztály erősödését is jelenteni fogja.

 Kiemelkedő volt Baráth Nándor (36 kg -KÖB), Orbán Magor (40 kg -FSK), Sajó Botond (44 kg -CSE) és Farkas Róbert (48 kg – HFC) teljesítménye. Nagy hiányzója volt a korosztálynak Asztalos Hunor (42 kg – ESI), aki a korosztály egyik legjobbja, műtét után lábadozik. Ezek a gyerekek jelenthetik a jövő sikereit.

November 28-a, valamint december másodika között a 2009-2010 születésűek részére edző tábort szervezünk, már a jövő évet, valamint a nemzetközi eseményeket szem előtt tartva,” foglalta össze az U12-es és a serdülő korosztály eseményeit Dorkó Péter.

Közelgő események