hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Horváth Laura, és Komjáthi Nóra sikerrel nyitott az ifjúsági világbajnokságon

Buza Rafael, valamint Petrimán Milán első napi sikerét követően Horváth Laura, valamint Komjáthi Nóra is győzni tudott a Spanyolországban zajló ifjúsági világbajnokság második, hosszú selejtezős versenynapján. La Nucia a verseny helyszíne, és az első naphoz hasonlóan három programban lehetett lebonyolítani a küzdelmeket.

Horváth Laura egy bolíviai ellenféllel került szembe, Itati Zuleta eddig főleg az amerikai kontinens eseményein szerepelt, és a második menetet leszámítva versenyzőnk sikeresebb volt, többet ütött, így megérdemelten jutott tovább. Laura ebben az évben sokat fejlődött, amelyet versenyről versenyre bizonyít, és ő még jövőre is ifi lesz.

Komjáthi Nóra egészen a 81kg-ig lépett fel ebben az évben, és rutinját remekül használta ki a török Sudenaz Kazan ellen. Távolról oldotta meg ellenfelét, és végig tartani tudta a távolságot, így a mérkőzésvezető az ő kezét emelte fel a magasba. Nagy Evelin, és Kovács Nikolett sajnos nem tudott a megfelelő távolságról bokszolni, így kiestek, mint junior Európa-bajnokunk, Oláh Levente, aki ezúttal nem tudta az első menetben gyorsan a maga javára fordítani a mérkőzést.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startol az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Négy magyar lány lépett ringbe a második napon. Horváth Laura harcosan küzdött végig, a második menetben volt egy kis hullámvölgye, de szépen kijött belőle, így megnyert egyszoros mérkőzést.

Komjáthi Nóra szépen használta ki a magasságbeli fölényét, a meccs nagy részében távolról ki tudta bokszolni török ellenfelét. Nagy Evelin remekül kezdett, de sajnos kevés ütése volt ahhoz, hogy egy erős ellenféllel szemben győzni tudjon. Kovács Niki harcolt végig, de sajnos nem találta meg az ütőtávot a német lány ellen, így nem sikerült tovább jutnia Spanyolországban,” mondta a második napról Seres Attila.

„Oláh Levente indiai ellenféllel szemben mérkőzött meg, és a szokásos nagy sebességgel kezdte meg az összecsapást. Néhány nagy találatot is bevitt, meglepte az ellenfelét, és a nagy csatában 3-2-re elhozta az első menetet. A másodikban is nagy lendülettel kezdett, de egy perc után már nem volt friss, az indiai pedig taktikát váltott. A harmadik menetben ismét voltak jó pillanatai, de ez kevés volt a győzelemhez, egy jó ellenféltől kapott ki, aki sajnos ma jobb volt nálunk,” nyilatkozta Varsányi Áron a második versenynapról.  

A magyar csapat második napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

52kg: Horváth Laura – Itati Zuleta (bolíviai) 4:3

57kg: Nagy Evelin – Alexandra Morales (mexikói) 0:5

70kg: Kovács Nikolett – Emely Dittrich (német) 0:5

81kg: Komjáthi Nóra – Sudenaz Kazan (török) 4:1

60kg: Oláh Levente – Harsh (indiai) 0:5

Közelgő események