hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szaka István, Buza Rafael, Fodor Milán és Mester Soma nyerték meg a legjobban várt elődöntőket

Fokozódnak az izgalmak a felnőtt országos bajnokságon Miskolcon, ahol a látványos elődöntőkre került sor pénteken. Az Egyetemi Körcsarnokban kiváló mérkőzéseket láthatott a közönség, a nap legjobban várt mérkőzéseit Szaka István, Buza Rafael, Fodor Milán és Mester Soma nyerték meg.

A harmadik versenynapon a hölgyeknél tizenöt, a férfiaknál pedig huszonkettő elődöntőre került sor és az összes győztes megőrizte esélyét az aranyéremre. Szombaton huszonöt döntőre kerül sor és a szervezők minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várnak a csarnokba.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye Miskolcon. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

A nap mérkőzése:

A harmadik versenynap egyik legjobban várt összecsapására Mester Soma és Gerzsenyi István között került sor. A két 2001-ben született versenyző az elmúlt egy évben rengeteget fejlődött, és még jövőre is az U22-es korosztályban is szerepelhetnek az elit versenyek mellett. A két esélyes csatájára már az elődöntőben sor került, amelyen Gerzsenyi az első pillanattól kezdve igyekezett távolról bokszolni. A roppant erős Mester közelről, nagy ütésekkel akarta eldönteni a mérkőzést, és űzte-hajtotta Gerzsenyit három meneten keresztül. Mester Soma végig bírta erővel, és állandó nyomása döntőt ért számára, így a nagyváltósúly (71kg) trónjáért a négy évvel ezelőtti U22-es Eb-bronzérmes Pylypec Maksym ellen küzdhet meg.

A nap meglepetése:

A kőbányai Gurubi Dóra egyhangú pontozásos vereséget szenvedett Varga Franciskától a szeptemberi ifjúsági magyar bajnokság döntőjében. Franciska szerepet kapott a novemberi ifjúsági világbajnokságon is, és a két versenyző ismét találkozott a felnőtt ob elődöntőjében. A győri Varga Franciska ezúttal nem találta meg az ütőtávot, és sokszor túl statikusnak tűnt a nagyon motivált Gurubi ellen. A 18 éves kőbányi tehetség visszavágott a korábbi vereségért, így Gurubi bokszolhat a 63 kilós döntőben a favorit Budai Vivien ellen.

A nap összefoglalója:

Pap Kata az ifjúsági világbajnokságon, valamint a korosztályos Európa-bajnokságon is szerepelt ebben az évben. A vecsési tehetség első alkalommal szerepel a felnőttek között, ezúttal nem a 48 hanem az 50 kilóban. A 18 éves tehetség a kőbányai Hachbold Judit ellen lépett ringbe, és az első menetben igyekezett ellenfelét távol tartani. A második menetben Hachbold fokozta a tempót, közelharcra kényszerítette Papot, de a tinédzser ebben is jobbnak bizonyult, így élete első felnőtt bajnokságán döntőt bokszolhat a tavalyi ifi Eb-ezüstérmes Mezei Petra ellen, a Hell Fight egyik frontemberével.

Lakotár Hanna kisebb kihagyást követően a felnőtt női Európa-bajnokságon tért vissza a ringbe, és nagy tervei vannak a jövőre. A még mindig csak 21 esztendős ökölvívó a 2023-as U22-es Európa-bajnokságra is készül, és hosszabb kezeivel eredményesen bokszolt Országi Sára ellen az 52 kilósok elődöntőjében. Lakotár Hanna mindhárom menetben több találatot vitt be, de Országi harcos boksza is elismerést igényel, ugyanis az utolsó percig nem adta fel a küzdelmet. Hanna parázs csatára számíthat a döntőben az U22-es Európa-bajnokság bronzérmese, a kőbányai Sipos Hajnalka ellen.

Szűcs Szabina is negyeddöntős volt a női Európa-bajnokságon, mint Lakotár Hanna, és sérüléseit követően immáron teljes értékű harcos ezen a magyar bajnokságon. A magyar női válogatott egyik legrutinosabb tagja nem sok időt töltött a ringben, gyorsan döntésre vitte az elődöntőjét az egri Meier Matana ellen. A számolásokat követően a mérkőzésvezető kihirdette Szabina győzelmét még az első menetben, így a rutinos vecsési ökölvívó az ifi magyar bajnok Nagy Evelin ellen bokszolhat az 57 kilósok döntőjében.

Dobos Rebeka és Cifra Diána is szerepelt már több nemzetközi eseményen, a két könnyűsúlyú (60kg) ökölvívó már az elődöntőben szembekerült egymással. A KSI 19 esztendős titánja, Dobos többet ment előre, de megfontoltan bokszolt, és a balhorgai rendre veszélyesek voltak. Cifra fáradtabb volt a harmadik menetben, ezt az energikus Dobos Rebeka kihasználta, így az ő kezét emelték a magasba. A súlycsoport másik elődöntőjében a rutinos Mezővári Kinga remek meccset bokszolt a fiatalabb Szabó Petrával, így Dobos ellen mérheti össze a tudását a szombati döntőkben.

Lakos Regina visszafogyasztott a 70 kilóba és szerepet kapott a magyar csapatban az októberi női Európa-bajnokságon is. A 22 esztendős versenyző nagyot csatázott Vetró Gabriella ellen, de sikerült megoldania a taktikai feladatot, és egy másik rutinos ökölvívó, Halász Nóra ellen kísérelheti meg a magyar bajnoki cím megszerzését. A női Európa-bajnokságon bronzérmet szerző Nagy Tímea ismét a középsúlyban (75kg) szerepel ezen az ob-n, és rengeteg tiszta találattal magabiztosan győzött a 19 éves Varga Boglárka ellen. A nehézsúlyban (+81kg) összejött az álomdöntő, az U22-es Eb-ezüstérmes Hoffmann Réka bokszolhat Táskai Sárával.

Virbán Gábor címvédőként bokszolhatott az 54 kilósok elődöntőjében és remek előjel volt számára, hogy novemberben megnyerte a Golden Gong tornát Észak-Macedóniában. Nagyon nehéz ellenféllel nézett farkasszemet a legjobb négy között, Szaka István senki sem mehet biztosra. Szaka nagy iramban kezdte a mérkőzést, testütésekkel próbálta Virbán Gábort megpuhítani, és a fejre mért ütései is sikeresebbek voltak. Szaka ezúttal sokkal jobban osztotta be az erejét, így a bajnoki címvédő elleni győzelemmel tért vissza, és Bernáth László ellen az aranyéremért bokszolhat.

Veres Roland Kovács Ricsihez hasonlóan bronzérmet szerzett a májusi Európa-bajnokságon Jerevánban, azóta pedig az 57 kilóba fogyasztott le. A korábbi kick-boksz világbajnok kizárólag csak az ökölvívásra fókuszál, és elképesztően sokat fejlődött az edzőtáboroknak, és versenyeknek köszönhetően a sérülései ellenére. Ángyán József ellen elődöntőzött, és remek ütemérzékének köszönhetően rengeteg tiszta találatot vitt be, élvezve a mérkőzés minden pillanatát. Veres Roli a bajnoki címvédő, szintén 23 esztendős Bundovics István ellen bokszolhat a döntőben, riválisa döntő fölénnyel győzte le Rózsavölgyi Márkot.

Könnyűsúlyban (60kg) már biztosan új magyar bajnokot avatnak, miután Római Ruben, és Csiki Róbert a felnőttek között korábban még sohasem lett aranyérmes. Idei Eb-bronzérmesünk Kovács Ricsi két győzelemmel jutott be a legjobb négy közé a magyar bajnokságon, és határozottan kezdett a Mellár Péter elleni elődöntőben. Ricsi zártan bokszolt, nagyon sokat ütött testre is ezúttal, és idő előtt fejezte be az összecsapást, így a 18 éves Énekes Dominik ellen már a bajnoki címvédésért lép ringbe szombaton.

Petrimán Milán és Buza Rafael egyaránt 2004-ben született, és mindketten győztek a franciaországi ISF Gymnasiadén fél évvel ezelőtt. Előbbi az ifjúsági világbajnokságon két, utóbbi pedig három mérkőzést is megnyert, mindketten a magyar boksz nagy ígéretei. A két 18 éves bokszoló nem kímélte magát, nagy tempót diktáltak és egy közönségszórakoztató első menetet hoztak össze. Buza okosabban bokszolt a továbbiakban, és megérdemelten az ő kezét emelték a magasba, így a Danyi Dánielt búcsúztató sokszoros válogatott Fodor Milánnal csaphat össze élete első felnőtt döntőjében.

Dióssi Csaba nagyot harcolt a Budapesti Honvéd rendkívül rutinos ex-ukrán versenyzője, Akilov Pylyp ellen a középsúly (75kg) első elődöntőjében. Bátor volt az első pillanattól kezdve, de ez nem volt elég Akilov ellen, aki egyértelműen a magyar bajnoki aranyéremért érkezett Borsodba. A másik elődöntőben Cservenka Róbert a várakozásoknak megfelelően legyőzte a 18 éves Simon Márkót, és a fináléba jutott. Krekó István magassági fölénye döntőt ért Lokár Márkkal szemben, így kísérletet tehet a félnehézsúly (80kg) hazai egyeduralkodója, Kovács Pál ellen a következő versenynapon.

A Richárd keresztnév nem hozott szerencsét a cirkálósúlyban (86kg), Danyi és Hegyi is vereséget szenvedett, így a papírformának megfelelően Beri Kevin és Tallósi Péter a döntős Miskolcon. A nehézsúlyban (92kg) is megvalósult az a döntős párosítás, amelyre minden szakmabeli számított, miután Baracsi Dániel és Vincze István egyaránt idő előtt győzte le ellenfeleit. A szupernehézsúlyban (+92kg) vannak hiányzók, így megnyílt az út a fiatalok előtt, hogy bizonyítsanak ezen a magyar bajnokságon. Felföldi László megosztott pontozással jutott be a döntőbe, míg Bogdalik Bence mérkőzés nélkül biztosította a helyét.

A szövetségi kapitány harmadik napi értékelése:

„Női mérkőzések: A mai női mérkőzések közül az 54 kg-os Lakotár Hanna és Sipos Hajni teljesítményét, valamint a 60 kg-os Dobos Rebeka vs Cifra Diána mérkőzést emelném ki. 50 kg-ban Mezei Petra, és 57 kg-ban Szűcs Szabina teljesítményéből nem láthattunk sokat, hiszen gyorsan befejezték a mérkőzéseiket. 75 kg-ban Bátor és elszánt volt Varga Boglárka, aki méltó ellenfele volt Nagy Timinek. Azt gondolom, hogy ha tovább fejlődik, akkor szép jövő állhat előtte. +81 kg-ban Hoffman Réka megint hozta azt, amit várunk tőle.

Férfi mérkőzések: Nagy csatát hozott 54 kg-ban a Szaka vs Virbán mérkőzés. Kifejezetten jó bunyó volt, ahol most Szaka volt a meggyőzőbb. Kíváncsian várom a Szaka Pisti vs Bernáth Laci döntőt. 57 kg-ban mind Veres, mind Bundovics sima győzelmet aratott. A holnapi döntőn a verekedő, és a vívó stílus fog találkozni. A 60 kg-ban minden versenyző fiatal, a felnőtt mezőnyben kezdő versenyzőkből áll, de tehetségesek, bízom benne, hogy nagy eredmények állnak előttük. 63,5 kg-ban Énekes Dominik és Száraz Gergő nagyot küzdöttek, és szűken hozta a mérkőzést Énekes Dominik. A másik ágon Kovács Ricsi ismét egyértelmű győzelmet aratott, így nagy feladat vár Énekesre a döntőben. Kiemelendő a 67 kg-os Petrimán Milán és Búza Rafael jó színvonalú mérkőzése. A két fiatal tehetségünk közül Buza Rafael volt a meggyőzőbb. Idén végre erős mezőny jött össze a 67 kg-ban, így várható volt, hogy Danyi Dani és Fodor Milán is jó mérkőzést fognak vívni. Ez be is bizonyosodott. Zseniális meccset vívtak a fiúk. Milán nyert, de le a kalappal mindkét versenyző előtt. A 71 kg is sűrű lett idén. Az egyik ágon Pylypec Maksim nyert ismét magabiztos bunyóval. Mester Soma és Gerzsenyi Pisti nagy iramú meccset vívtak, de egy kicsit tisztább, és tudatosabb bunyót vártam tőlük. 75 kg-ban is Pylyp Akilov ismét jól bokszolt, nem kérdés, hogy döntőt ért a teljesítménye. Simon Márkó Méltó ellenfele volt Cservenkának, kíváncsi leszek, hogy hogyan fog tovább fejlődni a jövőben. Izgalmas döntő várható holnap a 75 kg-ban is. Mára a 80 kg-os súlycsoportban lévők is magasabb fokozatra kapcsoltak. A 80 kg-os meccsek is magasabb fordulaton zajlottak. Várom, hogy mit hoz majd Kovács Pali és Krekó döntője. 86 kg-ban a tavalyi döntőhöz hasonlóan ismét Beri Kevin és Tallósi Peti mérkőznek majd az aranyért, mint ahogy a 92 kg-os tavalyi döntő is ugyanazt a párosítást hozta. Jó csatának ígérkezett a Baracsi vs Kiss Balázs mérkőzés, és így is indult a mérkőzés. Tavaly Baracsi Dani nyert, meglátjuk mennyit fejlődött azóta Vincze Pisti. + 92-ben a mai napon Felföldi győzött, és kíváncsi leszek arra, hogy a fiatal Bogdalikkal milyen döntőt hoznak össze” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a harmadik versenynapról.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események