hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Buza Rafael: Egy nagy álmom vált valóra a felnőtt magyar bajnoki címmel

A váltósúly (67kg) volt az egyik legnehezebb kategória a férfiak mezőnyében a miskolci országos bajnokságon, amelyet végül a 18 esztendős kőszegi Buza Rafael nyert meg. Rafi az ifjúsági világbajnokságon Spanyolországban is a legjobb nyolc közé jutott, és közel volt ahhoz, hogy érmes legyen.

A felnőtt országos bajnokság volt az első versenye ebben az elit korcsoportban, de Miskolcon nemcsak bizonyított, hanem a teljes 2022-es esztendőben. A magyar férfi boksz egyik nagy ígérete a sportág mellett a tanulmányaira is koncentrál, 2023-ban a 67 kilósok között versenyez majd.

„Nagyon jó tapasztalatokkal zártam a felnőtt magyar bajnokságot, eredményesnek éreztem a felkészülésem is, amelyben a nemrég véget ért ifjúsági világbajnokság is sokat segített természetesen. Nagyon jól éreztem magam a miskolci országos bajnokságon, profi szervezést tapasztaltam.

Nagyon magabiztos voltam a felnőtt országos bajnokság előtt, de nem tettem nagy terhet magamra, csak az volt a célom, hogy bokszoljam ki magamból, ami bennem van. A fejvédő hiányát még természetesen szoknom kell, ez újdonság számomra a sok serdülő, junior és ifjúsági tapasztalatokat követően.

Az első mérkőzésemen a KSI egyik versenyzőjével kerültem össze, jónak éreztem a formán, és idő előtt véget is ért ez a nyitómeccs. A második mérkőzésemen egy jól ismert nyíregyházi ökölvívóval, Petrimán Milánnal csaptam össze, ennek megfelelően beszéltük meg a taktikát az edzőmmel. Petrimán Milán ellen a cél az volt, hogy végig irányítsam az összecsapást, és sikerült minden edzői utasítást követnem.

A döntőben tudtam, hogy egy nagyon rutinos, jó képességű Fodor Milán vár majd rám. A taktika ismét csak az volt, hogy irányítsam a mérkőzést, sok első kezet használva, és figyelni az ellenfél hátsó kezére. Nagyon boldog voltam, hogy sikerült nyernem, ezzel egy nagy álmom vált valóra.

Az elkövetkező hetekben egy kis pihenő vár rám, hosszú volt ez az év nagyon. Az ünnepeket a családommal töltöm, amit már nagyon várok.

A terveim között szerepel beleerősödni ebbe a 67 kilós súlycsoportba, és sok versenyen szeretnék részt venni 2023-ban. A tanulásról sem feledkezhetem meg, mert májusban érettségi vár rám” – nyilatkozta Buza Rafael az első felnőtt versenyét követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események