hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Baracsi Dániel: Sok hibát kell még javítanom és nyugodtabban bokszolni a jövőben

Baracsi Dániel 2019-ben tagja volt az ifjúsági magyar válogatottnak, majd 2021-ben megszerezte első felnőtt országos bajnoki címét is Győrött. A nehézsúlyú (92kg) versenyző még csak 21 esztendős, de a második magyar bajnoki aranyérmét is begyűjtötte, ezúttal Miskolcon győzött le minden ellenfelet, köztük Vincze Istvánt.

Baracsi Dániel még nagyon fiatal ebben a súlycsoportban, amelyben az élmezőnyt veterán rókák alkotják a nemzetközi mezőnyben. Baracsi 2023-ban utolsó éves lesz az U22-esek között és a korosztályos Európa-bajnokságon szeretne legalább egy érmet begyűjteni, de további céljai vannak a következő esztendőben. Mint minden válogatottnak, rá is a Bocskai emlékverseny vár majd a nemzetközi edzőtáborokat követően.

„A magyar bajnokság előtt egy hónappal a reggeli erősítő edzéseim helyett futásokat, és sportág specifikus edzéseket végeztem. Emellé természetesen kellően sokat is nyújtottam, hogy laza legyek, és gyors is. A bajnoki aranyéremért utaztam Miskolcra, mást nem tudtam volna elfogadni.

Nagyon is kíváncsi voltam Miskolcra, ugyanis még egyetlen alkalommal sem bokszoltam ott. A tavalyi győri helyszín jobban tetszett, de néhány újítást beletettek a helyi miskolciak a szervezésbe, amely teljesen lenyűgözött. A több más eseményen látott LED-falak a versenyzők képeivel szenzációsak voltak, nagyon tetszett. A bevonulás után levetített kis film a nagyjainkról is nagyon látványos volt.

Jövőre van az Európa Játékok, amely kvalifikációs verseny az olimpiai játékokra, valamint az utolsó U22-es Európa-bajnokságom is fontos lesz.

Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ott legyek a 2024-es párizsi olimpián. Persze a súlycsoportomban sokan vannak, akinek ugyanez a célja, szóval nagyon nagy versenyre számítok az Európa Játékokon.

Sok hibát láttam magamnál, amit már idén elkezdek kijavítani. Folyamatosan fennálló probléma nálam, hogy még nem tudok olyan nyugodtan és megfontoltan bunyózni, mint edzésen, és nagyon megkönnyíteném vele a dolgomat.

Az ünnepi időszakban szeretnék egy kicsit pihenni, a családommal és a barátaimmal több időt tölteni” – vázolta terveit Baracsi Dániel.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események