hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina – Folyamatosan edzésben voltam, mert nagy céljaim vannak 2023-ban

Szűcs Szabina kilencedik magyar bajnoki címét szerezte meg a felnőtt országos bajnokságon, és ezúttal kicsit nehezebb dolga volt a döntőben, mint a korábbi években. Szabina az egyik legszorgalmasabb az edzéseken, bármilyen munkát elvégez céljai megvalósítása érdekében.

Szabina 2023-ban nagy terveket szövöget, és nagy intenzitással készül a legfontosabb nemzetközi feladatokra. Szerbiában, majd a Bocskai emlékversenyen Szabina bizonyítani akarja, hogy sokkal érettebb taktikai tudással rendelkezik, és ezek a felkészülési események segítik majd a női világbajnokság előtt. Az Európa Játékok van a célkeresztben, mint az év legfontosabb eseménye, Szabina ezen a kvalifikációs versenyen a kvótára tör.

„A miskolci magyar bajnokságon a kilencedik alkalommal sikerült felállni a dobogó legmagasabb fokára, és ez remek évzárás volt nekem. Az elődöntőben egy egri lánnyal bokszoltam, ez elég rövidre sikeredett, ugyanis az első számolást követően az ellenfél edzője feladta a mérkőzést, így nagyjából egy percet töltöttem a ringben.

Másnap a döntőben a fehérvári Nagy Evelin várt rám, egy fiatal tehetség, aki új a felnőttek között. Az ellenfelemet az első menetben számolták, és úgy érzem, hogy egészen a mérkőzés végéig domináltam a ringben.

Örülök, hogy végigment a három menet, mert így sikerült megmutatnom, hogy mennyit fejlődtem az elmúlt egy évben. Ehhez kellett természetesen az ellenfelem szívóssága is, akinek gratulálok a remek helytálláshoz, és további sikereket kívánok neki a jövőben. Remek gála hangulat volt a döntőkön, a miskolci szervezők tényleg mindent megtettek a siker érdekében.

Nagy leállást nem terveztem a magyar bajnokságot követően természetesen, folyamatosan edzettem, amikor csak lehetőség volt rá. Igyekszem kijavítani a hibáim a következő megmérettetés előtt.

A Nemzetek Kupája női torna, majd a Bocskai emlékverseny lesznek a következő eseményeim, bízom benne, hogy remek eredményeket érek el mindkettőn.

Nagyon kemény első félév vár rám, és bízom benne, minden sérülés elkerül, valamint a csúcsformát a megfelelő időben tudom hozni. Az olimpiai kvóta a legfontosabb 2023-ban, mindent ennek rendelek alá,” nyilatkozta Szűcs Szabina a 2023-as év feladatairól, az elmúlt hetekről.

Közelgő események