hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy újabb magyar aranyérem a Nemzetek Kupája Női Tornán

Rába Noémi révén a szerbiai Női Nemzetek Kupája tornán a magyar csapat egy aranyérmet már szerzett az ötödik napon, és az volt a kérdés, hogy mennyi kerül még emellé az utolsó versenynapon. Turbucz Klaudia, Komjáthi Nóra, Mezei Petra és Nagy Tímea révén a magyar csapat további négy aranyérmet szerzett a szerbiai Zombor városában.

A szerbiai Női Nemzetek Kupája hagyományosan az év első felnőtt ökölvívó eseménye, a tizenkettedik alkalommal került megrendezésre Zomborban. Ebben az esztendőben is erős csapatok vettek részt az eseményen, de az indulói létszám ezúttal egy kicsit kisebb volt, mint a 2022-es esztendőben. A magyar csapat így is erős ellenfelekkel szemben készülhetett a versenyen, amelyen végül öten is aranyérmet szereztek.

Az ifjúsági lányok közül ketten is érdekeltek voltak az utolsó versenynapon, és mindketten sikerrel vették az akadályt. Turbucz Klaudia a 70kg-ban szerepelt ezúttal, és ez a súlycsoport sokkal jobban fekszik neki, amelyet a szlovák riválisával szemben bizonyított is. Komjáthi Nóra az ifi vb-ötödik helyet követően egy súllyal lejjebb lépett, és a 75kg-ban gyors győzelemmel szerezte meg a magyar csapat következő aranyérmét.

Mezei Petra, a 2021-es ifi Eb-ezüstérmesünk nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban, és mindössze harminc mérkőzéssel a háta mögött aranyérmet szerzett a hagyományos szerbiai nemzetközi tornán. A 19 éves Petra a szerb Sandra Bril ellen határozott, de okos bokszot bemutatva a nemzetközi színtéren is bizonyított, így számára is kiválóan kezdődött az esztendő.

A női válogatott legrutinosabb tagja, Nagy Tímea sokadik virágzását éli éppen, a tavalyi esztendőben remek teljesítményt nyújtott, és a magyar csapat egyetlen érmét szerezte meg az októberi Európa-bajnokságon. Ígéretéhez híven visszafogyasztott a 75kg-ba, és nem sok kétséget hagyott afelől Zomborban, hogy ez remek döntés volt. Bosnyák ellenfele a döntőben nem tudta felvenni a ritmusát, így Timi döntő fölénnyel győzött az év első nemzetközi eseményén.

„Turbucz Klaudia sok szép megoldást mutatott a döntőben. Ha egy kicsit jobb a kondija, végig sem ment volna. A győzelme egyértelmű volt. Komjáthi Nóra meccse az első utcáig tartott, a szerbek azonnal bedobták a törülközőt. Mezei Petra 3 meneten keresztül űzte a szerb versenyzőt. Látszott végig hogy nagyon motivált. Megérdemelten lett aranyérmes. Lakos Regina az első menetben nem bokszolt jól, így 4:1-re a fehérorosz kapta a menetet. A második menettől talált magára, a végén szoros 3:2-és arányban maradt alul. Ha az első menet is úgy sikerül mint a többi, Regi nyerhetett volna. Nagy Timi teljesen felőrölte ellenfelét, a harmadik menetben a bíró be is szüntette az egyenlőtlen küzdelmet. Hoffmann Réka most nem találta a ritmust, dekoncentrált volt, ezért a harmadik menetben kivettük a küzdelemből”- mondta Seres Attila az utolsó versenynapot követően.

A magyar csapat hatodik napi eredményei:

Ifjúsági 70kg: Turbucz Klaudia – Sophia Brettschneider (szlovák) 5:0

Ifjúsági 75kg: Komjáthi Nóra – Natasa Lugomerszki (szerb) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Felnőtt 50kg: Mezei Petra – Sandra Bril (szerb) 4:0

Felnőtt 70kg: Lakos Regina – Arin Danyilcsik (fehérorosz) 2:3

Felnőtt 75kg: Nagy Tímea – Elma Hajrovics (szerb) – döntő fölényes győzelem a harmadik menetben

Felnőtt +81kg: Hoffmann Réka – Emily Asquith (angol) – Réka feladta a harmadik menetben

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események