hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland – Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam ezen a Bocskain

Veres Roland a tavalyi Eb-bronzérmét követően rengeteget fejlődött, és egyre érettebb bokszot mutat, távolról a legtöbb ellenfelét megoldja már. A Bocskai Emlékverseny idén kiemelten erős volt, világklasszis kazah, belga, üzbég ellenfelekkel a súlyában, de Roli bizonyította, immáron bárki ellen képes lehet győzni.

Német ellenfelet győzött le a Bocskai selejtezőjében, majd remekül bokszolt a korábbi Ázsia ifi-bajnok üzbég Szamandar Holmurodov ellen is a legjobb nyolc között. A szakértők, az edzők szerint meg is nyerte az első két menetet az üzbég ellen, és elveszítette a harmadikat, így a legjobb négybe kellett volna jutnia. A bírók kicsit másként látták az első menetet, így a mérkőzés elment Rolinak, de a teljesítménye mindenképpen biztató az idei fő versenyek előtt.

A tehetséges és rendkívül céltudatos versenyző mindent alárendel annak, hogy az Európa Játékokon megszerezze a hőn áhított olimpiai kvótát, ehhez a jelenlegi rendszer szerint a legjobb négybe kell kerülnie majd. Addig is folyamatos edzőtáborokkal, versenyekkel készül, és a Bocskait követően az első megmérettetése Biskekben lesz a kirgiz fővárosban, ahol jövő héten egy gálán szerepel.

„Nagyon erős mezőny gyűlt össze az idei Bocskai István emlékversenyen, amely egyértelműen hasznos volt számomra. Azt gondolom, hogy minden ökölvívó nevében beszélhetek, és kimondhatom, rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk.

Német ellenféllel szemben kezdtem, higgadt, letisztult ökölvívást tudtam bemutatni ellene, és úgy gondolom, hogy magabiztosan nyertem. Élveztem én is a mérkőzést, nagyon jól ment a boksz, és remek kezdés volt a Bocskain.

A második ellenfelem egy üzbég fiú volt, és nagyon vártam ellene a megmérettetést. Nagyon örültem neki, hogy amit elterveztünk ezen a mérkőzésen, azt higgadtam tudtam megvalósítani. A teljesítményem úgy gondolom, hogy győzelmet ért, de a bírók sajnos nem így látták. Folytatnom kell a kemény munkát, hogy legközelebb a győzelmem egyértelműbb legyen.

Kazah ellenfelem, Szerik Temirzsanov nagyon szép teljesítményt nyújtott a súlycsoportomban, meg is nyerte a Bocskai emlékversenyt. Nagyon motiváló volt számomra az ő bunyója, és sokat tanultam tőle, annak ellenére, hogy ezúttal nem találkoztunk.

Jó idénynyitó verseny volt, remek erőben érzem magam, és folytatjuk a munkát, tovább készülünk a világbajnokságra, valamint az Európa Játékokra. Február 26-án megyek egy gálamérkőzésre Kirgizisztánba és remélem, hogy a helyiek legjobbjával találkozhatom, mert azt a stílust kell gyakorolnom” – nyilatkozta Veres Roland.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események