hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Juhász Roland – Fantasztikus versenyzőket és mérkőzéseket láthattunk az idei Bocskain

A 67. Bocskai István Emlékverseny szervezői csapata hatalmas munkát végzett Debrecenben az esemény előtt, alatt, valamint utána, hogy mindenki számára kiváló környezetben, profi módon működjön az év nyitóversenye. Ezt az elismerésre méltó csapatot minden évben riói olimpiai bírónk Juhász Roland ellenőrzi, és irányítja. A neves szakember szorosan együttműködött a verseny finn technikai delegáltjával, és a 2021-es közös tapasztalatokat maradéktalanul kamatoztatták. Kérdésünkre Anna Laukkanen is maradéktalanul elégedett volt a Debrecenben látottakkal, amelyet Juhász Roland foglalt össze a versenyt követően.

„Egy mondatban csak annyi: fantasztikus versenyzőket és mérkőzéseket láthattunk az idei Bocskain. A verseny nagy tradícióval rendelkező viadal, amelyet a MÖSZ Debrecennel karöltve hosszú évtizedek óta rendez meg az ökölvívó világ számára. A Bocskai ,,A” kategóriás verseny az EUBC naptárban, amely magába foglalja jelentőségét, minőségét. Évről évre nagy versenyt rendezünk, de a mostani, ha lehet így mondani még erősebb volt, mint korábban. Az olimpiai kvalifikációk évében egy évvel az olimpia előtt az év első versenye, ahol mindenki feltérképezheti, hogy hol tart és miben kell még fejlődnie. 299 versenyző, 26 ország, és 4 földrész szerepelt nálunk. Több világbajnok, Európa-bajnok, Ázsia-bajnok és számos olimpiai érmes indult, biztosítva ezzel a magas színvonalat. Ennek a részesének lenni mindig öröm és büszkeség számomra!

Ebben a hatalmas és magas színvonalú versenyen nincs jó sorsolás. Mindenki, ha nem az első, akkor a második mérkőzésén futhatott össze valamilyen világklasszissal. A magyar versenyzők úgy érzem mind kitettek magukért. Voltak szerencsétlen sérüléseink, jó és szoros mérkőzéseink, bárki is volt az ellenfél. Tudtunk kazah, üzbég, ukrán ökölvívók ellen is nyerni, amely megmutatja, hogy nem vagyunk messze a világ elitjétől. Erős év lesz, kvalifikációk, világbajnokságok, így a srácoknak és edzőiknek egyaránt jó mérföldkő volt a Bocskai. Ki kell emelnem, hogy soha nem rendeztünk még háromringes versenyt, de az összeszokott és első rangú szervező csapatunk minden tagja kitett magáért, hogy minden rendben legyen és az elmúlt évek szokásos magas színvonalát tudjuk idén is biztosítani.

Egy problémát emelnék, ki, ami a regisztrációnál jelentkezett, amely a sajnálatos törökországi történések miatt az isztambuli repülőtéren rekedt csapatok késése miatt történt. A három ring bonyolultabb szisztémát igényelt a pontozó gép működésénél, amelyet kiváló kollégám, Simon Zoli gyorsan orvosolt.

A finn Anna Laukkanen kiemelkedő tudású, az egyik legtöbbet foglalkoztatott technikai delegált az IBA és EUBC égisze alatt, aki egyébként – teljes joggal mindent aprólékosan a legkisebb részletekre menően is odafigyelve megkövetel. Régóta ismerjük egymást, sokszor dolgoztunk már együtt. Folyamatosan 0-24-ben kerestük mindenre a megoldást, a döntők után nagy örömmel csaptunk egymás kezébe, hiszen egy nagy volumenű rendezvényt felügyeltünk. Vele mindig nagy élmény együtt dolgozni, ahogy Dezével is, aki a ringspeakerek koronázatlan királya itthon. A jó munkamorálra jellemző, hogy amint akadt egy kis gond a ringgel – vagy bármi mással, azonnal megoldottuk, amiért többek között köszönet a Csepel Halkernek és edzőjének Krisznek, aki ismét bizonyította, hogy lehet rá számítani. Amíg ilyen kollégáim vannak, addig egészen biztos vagyok abban, hogy bármit gond nélkül megrendezhetünk. Mindig élmény a Bocskai, de az idei talán még nagyobb volt” – nyilatkozta Juhász Roland a Bocskai Emlékversenyt követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események