hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ács József – Tudásuknak megfelelően bokszoltak az ifi Aradon

A Dracula Open ifjúsági és junior tornán a magyar delegációra igazi éremzuhatag hullott, ebből a tartalékos ifi fiúk két bronzéremmel zártak Aradon. Ács József a versenyt követően értékelte a csapat teljesítményét, amely egy nagyon erős eseménnyel kezdte meg a felkészülését a korosztályos Európa-bajnokságra.

Az ifi csapatból hiányzott a vb-ezüstérmes Gémes Levente, a junior Európa-bajnok Nileborg Krisztián, valamint a tavaly több ifi tornát megnyerő Zsigó Csaba is. Amint visszatérnek a csapatba, az ifik komoly eredményekkel számolhatnak a nemzetközi porondon is.

„Elégedett vagyok az ifik teljesítményével, mindannyian tudásuknak megfelelően bokszoltak. Az elsőéveseknek kicsit még erősnek bizonyult ez a mezőny, ahol az üzbégek, az ukránok, az örmények, az azeriek, a franciák, a spanyolok, az olaszok, és rengeteg egyéb boksznemzet vett részt.

Ezeknek a nemzeteknek a másodéves ifijei rutinban és erőben a mi elsőéveseink előtt voltak, de minden versenyzőnk bátran harcolt. Oláh Levente is egy nagyon erős franciával került szembe, akit okosan le tudott győzni, de az üzbég ellenfelétől kikapott egy szoros meccsen. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésükön, amennyiben szembe kerülnek, Levi képes lesz legyőzni. Látszott még a srácokon az év eleji forma, de biztos vagyok benne, hogy versenyről versenyre egyre jobb teljesítményt fognak majd nyújtani. Sajnos betegség miatt hiányzott sok minőségi ifink, Gémes Levente, Nileborg Krisztián, Zsigó Csaba, Bari István és Balogh József is. Hiányuk érezhető volt, sokkal erősebbek lehettünk volna a Dracula Openen a teljes csapattal. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogyan teljesítenek ezen a versenyen, de bízom benne, hogy legközelebb már mindannyian hadra foghatóak lesznek. Pihenni már nem sok időnk lesz, hiszen közeledik az Énekes István Emlékverseny, majd a Tóth Ákos nemzetközi torna és részt veszünk egy szerbiai tornán is még az április 23-án kezdődő ifjúsági Európa-bajnokság előtt” – foglalta össze Ács József a romániai tapasztalatokat, és a következő célokat.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események