hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bari István nyerte meg a nap mérkőzését az Énekes István emlékversenyen

Huszonegy összecsapással nyitott az idei Énekes István emlékverseny Budapesten, az ifjúsági versenyzők alaposan kitettek magukért már az első versenynapon. A nap legjobb mérkőzését Bari István nyerte meg a 67 kilósok között, sikeres rajtot vett Burai Roland ellen, míg az esélyesek általában idő előtt fejezték be küzdelmeiket.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke, Kurtucz Csaba nyitotta meg az idei Énekes István emlékversenyt. A 2005-ös, valamint a 2006-os korosztály képviselői vehetnek részt az olimpiai bajnokunkról elnevezett Énekes István emlékversenyen.

A verseny egyben válogató is az április végén sorra kerülő ifjúsági Európa-bajnokságra, amely az örmény fővárosban, Jerevánban zajlik majd. A pénteken, és szombaton folytatódó Énekes István emlékversenyt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség YouTube oldalán minden bokszért rajongó nyomon követheti.

A nap mérkőzése

A kecskeméti Burai Roland és a Vasas-Süllőst képviselő Bari István remek összecsapást vívott az Énekes emlékverseny első napján. Bari, a tavalyi ifjúsági ob ezüstérmeseként nagyobb rutinnal rendelkezett, mint Burai, de az első menet kiegyenlített csatát hozott. Bari igyekezett a mérkőzést irányítani az első pillanatoktól kezdve, de Burai remekül kontrázott, és többször is szép találatokart vitt be. Utóbbi a harmadik menetben többet kockáztatott, ment előre, de Bari István rutinja eldöntötte a nap legjobb mérkőzését.

A nap rövid összefoglalója

Frank Dániel a tavalyi esztendőben még a juniorokat erősítette, a korosztályos Európa-bajnokságon is szerepelt néhány hónappal ezelőtt. A februári Dracula Openen már az ifik között lépett ringbe, így friss nemzetközi tapasztalatokkal kezdte meg az Énekes emlékversenyt. A KSI 57 kilós tehetsége a csepeli Hammer Máté ellen gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és döntő fölénnyel nyerte meg az első összecsapását az Énekes emlékversenyen.

A szegedi Petrovics Krisztofer serdülő korosztályban Eb-bronzérmet szerzett négy évvel ezelőtt, és sokat dolgozott azért, hogy ismét a válogatottak között szerepeljen. Első ellenfele a Tápiómente Ökölvívó Egyesületet képviselő Farkas Attila volt, aki harcosan kezdte a mérkőzést. Petrovics emelt a tempón, és percről percre jobban használta ki a hosszabb kezeit, és távolról megoldotta ezt az 57 kilós összecsapást.

Junior Európa-bajnokunk, a tatabányai Oláh Levente egy Dracula Open bronzéremmel nyitotta az évet, és Tomori Gábor ellen olyan nagyiramú első percet produkált, hogy ellenfele feladni kényszerült az összecsapást. A 60 kilósok között több mérkőzés idő előtt ért véget, a csepeli Sándor Dominik a második menetben fejezte be a negyeddöntőt, a nagykanizsai Nagy Zeusz nem bírta a nagy tempót. Kiss Áron szintén a második menetben mattolta Bessenyei Frigyest, és erőt takarított meg a pénteki csatákhoz.

A fordított alapállású Horváth Richárd februárban bemutatkozhatott az ifjúsági válogatottban is, amely nagy önbizalmat adott a fiatal tehetségnek. Horváth a kecskeméti Kaszala Eriket már az első pillanatoktól kezdve űzte-hajtotta, és döntő fölénnyel megnyerte a 63,5 kilós súlycsoport nyitómérkőzését. A súlycsoport legizgalmasabb meccsén, a debreceni Lakatos Gergő kiegyenlített összecsapást vívott Sárközi Tamással, de a végjátékból jobban jött ki, így ő bokszolhat a következő körben.

A nap egyetlen női összecsapása sem tartott nagyon sokáig, a 2022-es ifjúsági országos bajnokság bronzérmese, a fehérvári Hippeller Panna gyorsan számoltatott Lakó Noémire, és tudatosította ellenfelében, hogy a mai napon ő a jobb. Hippeller megérezte a lehetőséget, és döntő fölénnyel nyerte meg az 57 kilós összecsapást.

Ács József első napi értékelése

„Huszonegy pár lépett ringbe a mai első versenynapon, abból egy női, valamint húsz férfi összecsapásra került sor. Két mérkőzés tetszett nagyon ezen a napon, a 63.5 kg-ban Sárközi Tamás, valamint Lakatos Gergő párharca, míg egy súllyal feljebb Bari István és Burai Roland is jó meccset hoztak össze.

Döntő fölénnyel nyert Frank Dániel, Oláh Levente, és Horváth Richárd is, míg Zsigó Csaba sajnos egyedül mért be a 48 kilóban. Gémes Levente és Nileborg Krisztián minden bizonnyal majd a döntőben találkozhat, amelyet mindannyian nagyon várunk. Volt pár jó mérkőzés a mai napon is, de az igazán nagy csatákra majd pénteken és szombaton kerül sor.”

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események