hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyolcfős csapattal szerepel a magyar válogatott az indiai női világbajnokságon

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a szakmai stáb döntése értelmében végül nyolcfős magyar csapat vehet részt az Indiában sorra kerülő női világbajnokságon. Többen első világbajnokságukon vehetnek részt, míg Nagy Tímea, Szűcs Szabina és Hámori Luca már rendelkezik rutinnal ezen a szinten is. A női világbajnokságra az indiai fővárosban kerül sor március 14. és 26. között, amely kiváló lehetőséget ad a felkészülésre az év fő versenyére, a június végi Európa Játékokra. A sorsolásra március 15-én kerül sor, míg az első versenynapot egy nappal később rendezik az indiai fővárosban.

A női csapat Szerbiában kezdte az idei évet, a Női Nemzetek Kupáján több kiváló eredményt gyűjtöttek be a csapat tagjai. Ezt követően a lányok a debreceni Bocskai Emlékversenyen bizonyíthattak, amely az elmúlt évek legerősebb hazai nemzetközi eseménye volt. Tatán és az olaszországi Assisiben folytatta a csapat a felkészülést a világbajnokságra, amelyen az előzetes hírek alapján 73 nemzet tervezi az indulást.

Nagy Tímea már 2010-ban vb-érmet szerzett és a tavalyi esztendőben az Európa-bajnokságon ismét a dobogóra állhatott. A csapat rutinos tagja a Bocskain ezüstérmes Szűcs Szabina is, aki már az ötödik világbajnokságán szerepelhet. Az U22-es Eb-érmeket begyűjtő Hámori Luca meglepetésre készül ezen a világbajnokságon, várhatóan a legjobbaknak is gondot okozhat a 22. születésnapját a napokban ünneplő tehetség.

„Tatán kezdtük meg a felkészülést a Bocskait követően, majd március elején Assisiben folytatta a felkészülést a világbajnokságra a női válogatott. Közös edzéseken veszünk részt az olasz, a török, az angol, a spanyol, és a belga válogatottal, így felkészülten várjuk a világbajnokság rajtját,” foglalta Seres Attila a felkészülést.

„Nem lesz egyszerű a dolgom a világbajnokságon, mert nagy nevek és tapasztalt versenyzők vannak a súlyomban, de hiszek magamban annyira, hogy fel tudjam venni a versenyt az élmezőnnyel. Szeretnék meglepetést okozni ezen a világbajnokságon, és egy éremmel hazatérni” – nyilatkozta Hámori Luca, U22-es Eb-ezüstérmesünk.

A női csapat az indiai világbajnokságon

48 kg: Szeleczki Lilla

50 kg: Mezei Petra

52 kg: dr. Busa Gabriella

54 kg: Lakotár Hanna

57 kg: Szűcs Szabina

66 kg: Hámori Luca

70 kg: Lakos Regina

81 kg: Nagy Tímea

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események