hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pylypec Maksym az Eb-ezüstérmes walesi Garan Croft elleni sikerrel nyitott Litvániában

Bernáth Attila szenzációs belgrádi sikere mellett a 71 kg országos bajnoka Pylypec Maksym is alaposan kitett magáért a litvániai Algirdas Socikas nemzetközi torna első versenynapján.

Pylypec a korábbi ukrán bajnok, immáron magyar színekben bokszol és az Algirdas Socikas torna a következő erőfelmérője az év legfontosabb versenyei előtt. Nem kisebb névvel kellett bokszolnia a Socikas torna első napján, mint a walesi Garan Croft, a tavalyi Európa-bajnokság ezüstérmesével, aki a Nemzetközösségi Játékokon, valamint az U22-es Eb-n is éremmel zárt.

Pylypec az első menet taktikai csatáját követően a másodikban olyan erős ütésekkel találta el a 22 éves walesit, hogy a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást. Következő ellenfele az elődöntőben a rendkívül sokat fejlődött finn Sam Morovati lesz, egy 20 éves nagy tehetség.

A Kaunas városában zajló esemény másik magyarja, Kovács Pál sérülésből tért vissza, formája folyamatosan javul, de a kazah Zsanibek Kartbajev még túl nagy falat volt a 80 kilós versenyzőnek.

A magyar csapat első napi eredményei:

71 kg: Pylypec Maksym – Garan Croft (walesi) – döntő fölényes győzelem a második menetben

80 kg: Kovács Pál – Zsanibek Kartbajev (kazah) 0:5

A magyar csapat második napi párosítása:

71 kg: Pylypec Maksym – Sam Morovati (finn)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események