hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila és Szaka István is bronzérmes Belgrádban

A szerb elit nemzetközi versenyen, a 60. Belgrád Winner tornán a magyar csapat két bronzéremmel zárt, miután Bernáth Attila és Szaka Pisti is kikapott az elődöntőben.

Bernáth Attila nagy meglepetésre legyőzte az Európa-bajnok spanyol Martin Molinát a legjobb nyolc között, és a szombati versenynapon is remek teljesítményt nyújtott. A korábbról alaposan ismert szerb Omer Ametovics ellen nem rohant ajtóstul a falnak, megfontoltabban bokszolt, taktikusan a magyar versenyző. A pontozók Szerbiában természetesen Ametovicsot részesítették előnyben, de Bernáth remek versenyt zárt Belgrádban.

Szaka francia ellenfelet kapott az 54 kilósok negyeddöntőjében, Ibrahim Boukedim ellen szép sikert ért el, és egy újabb komoly riválissal kellett meccselnie a legjobb négy között. A spanyol Gabriel Escobar 2019-ben megnyerte az Európa Játékokat, és abban az évben bokszolt Szaka ellen is a Boxam tornán. Escobar ismét legyőzte a magyar fiút a visszavágón, de Szaka ismét visszatalált a korábbi sikeresebb útra, és jól bokszolt a mai napon is.

A szerbiai nemzetközi versenyen összesen 25 ország 189 ökölvívója vesz részt mind az öt kontinensről. Az európai országok mellett Kazahsztán, Kuba, Brazília, Ausztrália, Algéria, Marokkó, Zöldfoki-szigetek, Kirgizisztán és Tajvan is elindult a hatvanadik alkalommal zajló belgrádi nemzetközi tornán.

„Bernáth Attila az U22-es Európa-bajnokságon kikapott a szerb ökölvívótól, ezért taktikát változtattunk, nem rohant annyira előre most, mint egy évvel ezelőtt. Véleményem szerint Attila ezt a mérkőzést megnyerte, de a pontozók sajnos másképp ítélték meg ezt az elődöntőt. Keveselltem tőle a kettes, és hármas ütéseket akkor, amikor a szerb elindult, de az első egyenesekkel nagyon szépen talált Attila. Fegyelmezetten bokszolt, és úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést megnyerte azzal együtt, hogy magasabb ütésszámra lett volna szükség a szerb ellen. Összességében Bernáth Attila teljesítményével elégedett vagyok ezen a belgrádi versenyen. Szaka Pisti egy klasszis spanyol versenyzővel mérkőzött, mindent megtett a győzelemért, de Escobar megérdemelten nyert. Bízom benne, hogy Pisti tovább folytatja majd ezt a felkészülési metodikát, amelyet az elmúlt hónapokban követett, és olyan teljesítményt nyújthat, amellyel indulni tud majd a világbajnokságon. Összességében jó versenyt zártunk, voltak szép győzelmeink, mindenképpen hasznos volt a részvételünk. Azok, akik kiestek a versenyen, értékes kesztyűzéseken vettek részt. Egy hetet most otthon készülnek a versenyzők, majd azt követően külföldi edzőtáborban folytatják a felkészülést”- nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a belgrádi nemzetközi verseny negyedik elődöntős napjáról.

A magyar csapat negyedik napi eredményei:

51kg, elődöntő: Bernáth Attila – Omer Ametovics (szerb) 0:5

54kg, elődöntő: Szaka István – Gabriel Escobar (spanyol) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események