hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila – A Molina elleni sikeres visszavágás erőt ad

A huszonöt ország részvételével lezajlott 60. Belgrád Winner nemzetközi tornán a magyar csapat két bronzéremmel zárt, miután Bernáth Attila és Szaka István is a dobogó legalsó fokára álltatott fel. Attila átlépte korábbi határait, és élete egyik legnagyobb skalpját gyűjtötte be, amikor legyőzte az Európa-bajnok spanyol Martin Molinát. Bernáth sorsolása nem volt szerencsés a belgrádi versenyen, miután a negyeddöntőben a 2022-es Európa-bajnok spanyol Martin Molina ellen kellett összemérnie a tudását. Attila kiváló teljesítményt nyújtott, élvezte a bokszot, különösen a mérkőzés második felében, és a végéig teljesen fókuszált maradt, így sikerült a visszavágás a 2022-es májusi vereségért. Attila a szerb Omer Ametovics ellen is kiváló teljesítményt nyújtott az elődöntőben, de a pontozók Szerbiában természetesen Ametovicsot részesítették előnyben, így Bernáth bronzéremmel zárt, de teljesítménye biztató az Európa Játékok előtt.

„A felkészülés elején tartunk és tartottam tőle, még nem vagyok megfelelő formában, mert ebben a fázisban még kevesebbet kesztyűztünk. A Bocskai motivációt adott természetesen, de nem voltam boldog, amikor kiderült, hogy a spanyol Európa-bajnokkal fogok kezdeni, mert Belgrádban mindenképpen győzni akartam legalább egy meccsen. Tavaly az Európa-bajnokságon nagyon jót bokszoltam vele, és bíztam benne, hogy ezúttal én fogok győzni. Ki szeretném emelni a szövetségi kapitányt és Régi Dánielt, mert többször is elmondták nekem, hogy jobb vagyok ennél a spanyol srácnál, és utána hittem el, képes vagyok megverni.

Sikerült Molina ellen győznöm, visszavágtam neki a tavalyi Európa-bajnokságon elszenvedett vereségért, és azt követően ismét egy olyan bokszolóval találkoztam, aki legyőzött korábban. Ametovics az U22-es Európa-bajnokságon vert meg, és úgy érzem, ezúttal jobb voltam tőle, csak sajnos a pontozóknál nem.

Ezzel együtt nincs megállás, bízom benne, hogy nagyon jó lesz a felkészülésem, és képes leszek kijutni a 2024-es párizsi olimpiára” – nyilatkozta Bernáth Attila a belgrádi nemzetközi emlékverseny után, már itthonról.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események