hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, JEREVÁN

Komjáthi Nóra és Szira Zsófia a sorsolásnak köszönhetően már érmes az ifjúsági Európa-bajnokságon

Az ifi Eb a technikai értekezlettel, valamint a sorsolással kezdetét vette. Az első versenynapon Zsigó Csaba, és Tóth Adrián lesz érdekelt.

Összesen 275 ökölvívó vesz részt ezen a kontinensviadalon és a legjelentősebb nemzetek közül sokan szerepelnek majd a versenyen. A lányok közül Komjáthi Nóra, és Szira Zsófia már érmes, mindketten a legjobb négy között kezdhetik.

A magyar női ifjúsági válogatott több nemzetközi eseményen szerepelt ebben az évben, Szerbia, Románia mind a program részét képezte, de az Énekes emlékverseny volt az egyik legfontosabb válogató verseny. A fiúk is bokszoltak Romániában, Szerbiában, valamint az Énekes és a Tóth Ákos emlékversenyeken, így megfelelő mérkőzésszámmal kezdhetik meg az Európa-bajnokságot.

„Kármen és Laura egyaránt helyi örmény ellenfelet kapott, véleményem szerint képesek nyerni az ikrek, ami már érmet jelent nekik. Adrienn a belga-örmény meccs győztesével bokszol az éremért, mind a két lány magasabb lesz nála így a belharcot kell majd erőltetni. Niki az éremért orosz versenyzővel küzd meg. Az oroszok sosem könnyű ellenfelek, Niki azonban igazi versenyző alkat. Nóri és Zsófi már biztos érmes, remélem tudjuk fényesíteni. A lányok jó formában várják a meccseket” – nyilatkozta Seres Attila a sorsolást követően.

„Az elmúlt pár alkalommal nem volt túl sok szerencsénk a sorsolással, most úgy gondolom, hogy egy kicsit jobbat kaptunk. Kiss Milán hazai ellen fog bokszolni, de neki minden képessége megvan hozzá, hogy megoldja ezt a feladatot. A mérkőzéseink jelentős részét hoznunk kell, bízom a srácokban, akik felkészültek, motiváltak, és elszántak” – mondta Ács József a fiúk helyzetéről.

Az ifjúsági csapat sorsolása az Európa-bajnokságon:

Női 48 kg, a 4 közé jutásért: Horváth Kármen – Luszine Gevorgjan (örmény)

Női 50 kg, a 4 közé jutásért: Horváth Laura – Mahur Marikjan (örmény)

Női 52 kg, a 4 közé jutásért: Drobilits Adrienn – Rania Sabraoui (belga) és Luszja Avetiszjan (örmény) mérkőzésének a győztese

Női 70 kg, a 4 közé jutásért: Kovács Nikolett – Alekszandra Frolova (orosz)

Női 81 kg, elődöntő: Komjáthi Nóra – Aleyna Mehmed (bolgár)

Női 81 +kg, elődöntő: Szira Zsófia – Sandra Van der Zanden (lengyel) és Georgiana Bercea (román) mérkőzésének a győztese

Férfi 48 kg, a 8 közé jutásért: Zsigó Csaba – Rogyion Tyimoscsenko (fehérorosz)

Férfi 54 kg, a 8 közé jutásért: Kozák Kevin – Raszul Magomedov (orosz)

Férfi 57 kg, a 8 közé jutásért: Frank Dániel – Dusan Bobek (szlovák)

Férfi 60 kg, a 8 közé jutásért: Oláh Levente – Nikolaosz Kalivakisz (görög)

Férfi 63.5 kg, a 8 közé jutásért: Horváth Richard – Abdelraouf Abdeljawad (izraeli)

Férfi 71 kg, a 8 közé jutásért: Nileborg Krisztán – Jion Anghelus (moldáv)

Férfi 80 kg, a 8 közé jutásért: Tóth Adrián – Lukas Czelenienko (cseh)

Férfi 86 kg, a 4 közé jutásért: Kiss Milán – Davit Szimonjan (örmény)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események