hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Ricsi káprázatos hajrával fordított a taskenti férfi világbajnokságon és bent van a harminckettőben

Veres Roland győzelemmel kezdte a taskenti felnőtt férfi világbajnokságot, amelyet a szintén Eb-bronzérmes Kovács Ricsi egy elképesztően nagy hajrával szintén folytatott. Ricsi nagy szívvel dolgozott a mai napon, és meg tudta fordítani a ghánai Joseph Commey elleni összecsapását, így ő is bent van a legjobb harminckettő között.

Kovács Ricsi egy évvel ezelőtt a jereváni Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de több sérülés hátráltatta a felkészülését, és a Bocskai emlékversenyt is félbe kellett szakítania. Márciustól végre minden rendben volt, így Taskentbe jó állapotban érkezhetett, de már a 32 közé is kellett bokszolnia. A ghánai Joseph Commey tavaly 19 évesen lett ezüstérmes a Brit Nemzetközösségi Játékokon, így nem lehetett könnyű mérkőzésre számítani.

A ghánai ökölvívó rögtön egy nagy ütéssel kezdett, amely alapjaiban határozta meg az első menetet, és Commey ebben a periódusban jobb volt, minden pontozónál vezetett 10:9-re. A második menetben Ricsi jobban bokszolt, taktikusabb volt, próbálta elkerülni a ghánai hosszabb kezeit, és mind a bal-, mind a jobbhorgai többször találtak.

A második menetet 3:2-re nyerte meg Ricsi, így egy nagy utolsó rohamra volt szükség, hogy meg tudja fordítani a mérkőzést. Ricsi rengeteget dolgozott az utolsó menetben, sokkal többet ütött, mint korábban, és megosztott pontozás lett a vége, az Evaluatorok pontjaival pedig meg is tudta nyerni az összecsapást. A legjobb harminckettő között szintén nagyon komoly ellenél vár rá, a tavalyi Eb-ezüstérmes francia Lounes Hamraoui.

„Az első menet legelején meglepte az afrikai Ricsit, és a továbbiakban is az ellenfél akarata érvényesült, így Commey jogosan nyerte meg az első menetet. Muszáj volt harcmodort váltania, és többet kezdett első szándékból. A harmadik menet ott folytatódott, ahol a második abbamaradt, és a ghánai csak fél percig volt partner, utána Ricsi állóképességi fölénye kidomborodott. Óriási szíve van Kovács Ricsinek, sok erőforrást kellett mozgósítania, és ma ez kellett a sikerhez” – mondta Régi Dániel a mérkőzést követően.

„Nagyon kellemetlen stílusú afrikai ellenfél volt, az első menetben belenyúlt a szemembe, és alig láttam pár percig. Most mér jobb, és csak holnapután bunyózok ismét, így gyógyulni fog egy kicsit” – mondta Kovács Ricsi a nehéz pillanatokról.

A magyar csapat második napi eredménye a vb-n:

63.5kg, a 32 közé jutásért: Kovács Richárd – Joseph Commey (ghánai) 4:3

A magyar csapat harmadik napi párosításai:

54kg, a 32 közé jutásért: Szaka István – Dovlet Muhanov (türkmén)

71kg, a 32 közé jutásért: Pylypec Maksym – Dovud Mahkamov (tádzsik)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események