hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fodor Milán és Mester Soma is búcsúzott a Feliks Stamm Tornától

A 38. alkalommal kiírt Feliks Stamm Torna első versenynapján két magyar versenyző volt érdekelt, de mind Fodor Milán, mind Mester Soma vereséget szenvedett a lengyelországi Pultuskban zajló eseményen.

Az idei tornán mind a 12 női, és 13 férfi súlycsoport képviselői indulhatnak, és ezúttal összesen négy magyar ökölvívó szerepel a versenyen. A versenyen összesen 82 női és 97 férfi ökölvívó szerepel több kontinenst képviselve, és olyan nagyhatalmak is indulnak az eseményen, mint Anglia, Ausztrália, Azerbajdzsán, Bulgária, Franciaország, Kazahsztán, Németország, Ukrajna, Üzbegisztán és Wales.

Fodor Milán visszafogyasztott a 63,5kg-ba, és a moldáv Ianus Caravan ellen tért vissza a nemzetközi mezőnybe. A fiatal moldáv ellen jól kezdte az összecsapást, és érződött, Milánnak nagyobb az ütőereje, de nem tudta az előnyére fordítani ezt kilenc percen keresztül, így búcsúzni kényszerült a Feliks Stamm tornán.

Mester Soma már alaposan beleerősödött a 71kg-os súlycsoportba, a lengyel Cezary Znamiec ellen nagy tempót diktált, és minden jel arra mutatott, hogy a győzelmi esélyét valóra is váltja. Minden szempontból jobb volt, mint a hazai bokszoló, ezt a bírók kivételével mindenki így látta.

„Fodor Milán hullámzó teljesítményt mutatott mindhárom menetben. Volt, hogy közel állt ahhoz, hogy idő előtt befejezze a mérkőzést, viszont akkor visszavett a lendületből így ellenfele mindig meg tudott újulni a mérkőzésen. A moldáv jóval nagyobb ütés számmal dolgozott és Milan nem védekezett jól a mai mérkőzésen, így ellenfele megérdemelten győzött.

Mester Soma higgadtan kezdte a mérkőzést, pontos és több találatot vitt be ellenfelének mégis az első menetet 5:0 arányban a lengyelnek adtak. Ennek hatására Soma nagyobb fokozatra kapcsolt a második menetben, ekkor az ellenfél többet szabálytalankodott, fogott, törte a meccset. A második menet 4:1 lett a lengyelnek.

A harmadik menetben elsöprő iramot diktált Soma, az ellenfél már csak túlélni akarta és a fogáson kívül sok mindent már nem csinált, a mérkőzésvezető nem intette meg, pedig már régen megtehette volna és akkor más lett volna az egész mérkőzés. A harmadik menetet hiába nyerte Soma 5:0 arányban, a mérkőzésen a lengyel fiú kezét emelték a magasba, és ez egy teljesen vitatható döntés volt” – nyilatkozta a csapat edzője, Siroki Norbert az első versenynapról.

A magyar csapat első napi eredményei a Feliks Stamm tornán:

63.5 kg: Fodor Milán – Ianus Caravan (moldáv) 0:5

71 kg: Mester Soma – Cezary Znamiec (lengyel) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események