hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Öt magyar siker és kiváló kezdés a Nemzetek Junior Kupáján

Sikeresen kezdte a magyar csapat a Nemzetek Junior Kupáját a szerbiai Vrbas városában, ahol népes delegációnk szerepel a korosztályos Eb-felkészülés jegyében. A hét magyar ökölvívó közül öt is győztesen hagyta el a ringet az első versenynapon, és mieink voltak ezzel a legeredményesebb csapat a nyitányon.

Gombai Dominik ugyan még csak elsőéves a junior válogatottban, de idén rengeteget fejlődött, így könnyed győzelmet aratott a montenegrói riválissal szemben. Az 50 kilós súlycsoport másik magyarja, Benedek Péter már sokkal rutinosabb a nemzetközi mezőnyben, és teljesítménye nemcsak elegendő volt a szerb rivális legyőzéséhez, de tartalékolni is tudott a következő körre.

Brázovics Tamás, és Buzás Róbert egyaránt az 57 kg-ban szerepelnek ezen a nemzetközi eseményen, és előbbi egy kiváló horvát ellenfelet győzött le, míg utóbbi a montenegróiak egyik legjobbját. Budai Szebasztián győzelme jelentette a nap ötödik magyar sikerét, de Szakál Ahmed is kiválóan bokszolt az idén veretlen kazah Tagir Szatajev ellen, nagy csatára kényszerítette a verseny egyik legjobb bokszolóját.

„A hét ringbe lépő magyar közül öten sikerrel vették az akadályt. Gombai Dominik montenegrói, míg Benedek Péter szerb ellenféllel szemben arattak magabiztos sikert, mindketten az 50 kg-ban szerepelnek. Az 57 kilósaink is remekül kezdték a versenyt, Brázovics Tamás horvát, míg Buzás Róbert montenegrói ellenfeleket búcsúztattak. Bangó Roland horvát, míg Szakál Ahmed kazah ellenfelekkel szemben maradt alul, de mindent megtettek a győzelemért, és értékes nemzetközi tapasztalatokat szereztek. A nap zárásaként Budai Szebasztián cseh ellenfelet búcsúztatott, és ő is várja a folytatást.” – nyilatkozta Törteli Ferenc az első versenynapot követően.

A magyar csapat első napi eredményei:

50 kg: Gombai Dominik – Jaszmin Idrizovics (montenegrói) 5:0

50 kg: Benedek Péter – Djordje Markovics (szerb) 5:0

57 kg: Brázovics Tamás – Aslan Krasniqi (horvát) 4:1

57 kg: Buzás Róbert – Danilo Markovics (montenegrói) 5:0

63 kg: Bangó Roland – Matija Berend (horvát) 0:5

66 kg: Szakál Ahmed – Tagir Szatajev (kazah) 0:5

66 kg: Budai Szebasztián – Lukas Fiala (cseh) 3:2

A magyar csapat második napi párosításai:

50 kg: Gombai Dominik – Nemanja Nikolics (szerb)

50 kg: Benedek Péter – Maximilian Plachetka (cseh)

52 kg: Horváth András – Nikola Bogatinoszki (szerb)

60 kg: Mailát András – Petar Szandics (szerb)

70 kg: Tószegi Ferenc – Ivan Nekics (horvát)

80 kg: Bogdán Bence – Vaszilije Kujundzics (montenegrói)

Lány 52 kg: Rába Noémi – Katerina Krencilova (cseh)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események