hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ö R Ö M S Z A V A K – Nyögéri Sára – Boldogan képviselem Magyarországot a nemzetközi tornákon

A tíz magyar aranyérem közül a lányoknál Nyögéri Sára nyerte meg az egyiket a szerbiai Junior Nemzetek Kupáján. Nyögéri Sára nemcsak a döntőt nyerte meg, de a legtechnikásabb női versenyző díját is megkapta.

Sára tavaly már elsőéves juniorként is sok nemzetközi mérkőzést nyert meg, a korosztályos Európa-bajnokságon pedig a negyeddöntőig jutott, a pontszerző ötödik helyen végzett. Idén januárban Szerbiában, februárban Romániában, míg áprilisban az Utánpótlás Magyar Kupán szerepelt sikeresen.

Nyögéri Sára a szerb Marija Lukics ellen vívta meg a finálét a vrbasi fináléban, és az első menet végén is már magabiztosan vezetett minden pontozónál 10:9-re. A másodikban még rátett egy lapáttal, és döntő fölényes győzelemmel szerezte meg az aranyérmet.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a magyar válogatott tagjaként szerepelhetek a nemzetközi mezőnyben. Ezen a szerbiai versenyen sajnos csak ketten voltunk a súlyomban, így csak döntőzni tudtam.

Nem vagyok maximálisan elégedett magammal, nem sikerült minden megcsinálnom, amit kért tőlem az edzőm. Természetesen nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, és a második menetben be tudtam fejezni a mérkőzést.

Megkaptam a legtechnikásabb női versenyzői díjat, de nem éreztem annyira jónak a mérkőzésemet, tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm. Igyekszünk kijavítani a hibákat, és a következő versenyen szeretnék többet bokszolni.

Az idén a legfontosabb cél természetesen a junior Európa-bajnokság, amelyen a minél fényesebb érem megszerzése a feladat. A következő versenyem előtte még a Bornemissza emlékverseny lesz Egerben, és bízom benne, hogy többet bokszolhatok majd.” – nyilatkozta Nyögéri Sára a szerbiai aranyérmét követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események