hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

72. Bornemissza Emlékverseny – Horváth Szabolcs és Bangó Roland is fontos junior mérkőzéseket nyert meg a Bornemissza második napján

Egerben a mai napon a győztesek a legjobb négy közé jutottak. Az első napi 45 összecsapást követően 38 junior és 10 ifjúsági mérkőzésre került sor a negyeddöntős programban.

Molnár Gábor a szlovák Marin Bohuncak ellen megosztott pontozással, de sikerrel vette a mai akadályt, így a junior 52 kilósok között már a legjobb négy közé jutott. A junior válogatottban is számításba vett Szakál Ahmed szintén szlovák ökölvívót búcsúztatott, Peter Horacek ellen sokat dolgozott a győzelemért.

Horváth Szabolcs ismételten a junior könnyűsúlyban (60kg) szerepel ezen a versenyen is, és remek döntés volt részéről a váltás, amelyet Leiner Krisztián ellen bizonyított. Az első menetben is uralta a ringet, de a másodikban még rátett egy lapáttal, és a mérkőzésvezető idő előtt beszüntette a küzdelmet.

Bangó Roland és Mailát András az elmúlt időszakban remek eredményeket értek el a juniorok 63 kilós súlycsoportjában, így mindketten nagyon várták az egymás elleni megmérettetést. Bangó ezúttal jobban jött ki a végjátékból, és 4:1 aranyú megosztott pontozással jutott be a legjobb négy közé.

Körömi Ábel a skót Aaron Sarwar ellen nagy csatát vívott, serdülő Európa-bajnoki ezüstérmesünk 3:2-re ugyan kikapott ezúttal, de kiváló erényeket csillogtatott ismételten. Berki Brendon a válogatott Tószegi Ferenc ellen győzött az első versenynapon, amelyet egy újabb hazai rivális ellen folytatott, Dunajcsik Dániel sem tudta megállítani a 70 kilós junior tehetséget.

Az ifjúsági lányoknál az Énekes István emlékversenyt februárban megnyerő Horváth Mirabella ezúttal vereséget szenvedett, Nagy Ramóna volt a legyőzője. Ácsai Vivien gyorsan döntésre vitte a mai mérkőzését a másik 66 kilós női mérkőzésen, Török Luca nem tudta vele felvenni a tempót.

Az ifjúsági fiúk között a válogatott kerettag Nagy Mátyás magabiztosan vezetett két menetet követően Éliás Péter ellen, és a harmadikban még idő előtt döntésre vitte a dolgot. Mészáros Mirkó (60kg), Lakatos Gergő (63.5kg), Tóth György (63.5kg), és Horváth Richárd (63.5kg) voltak a további magyar ifi győztesek a második napon.

A junior Európa-bajnokságra július második felében, míg az Ázsia ifjúsági-, és junior-bajnokságra pedig szintén a nyár közepén kerül sor, ezért számos nemzet felkészülésnek használja az eseményt. A junior korcsoportban a 2007-2008-ban született ökölvívók, míg az ifik között a 2005-2006-osok bokszolhatnak.

„A mai napon az elsőéves ifiké volt a főszerep, Nagy Mátyás például a harmadik menetben döntő fölénnyel győzedelmeskedett. Kiemelném a 63.5kg-ban Tóth György és Alföldi Bálint mérkőzését, akik egy nagyon parázs összecsapást hoztak össze, az előbbi győzelmével. Lakatos Gergő szintén döntő fölénnyel győzte le a riválisát, míg Horváth Richárd szintén győzött a 63.5kg-ban. A holnap folyamán várhatóak még izgalmas mérkőzések, Oláh Levente, Kozák Ottó, Kovács Bertalan, és Szűcs István is ringbe lép.” – mondta Ács József az ifik második napjáról.

„Körömi Ábel nagyon közel volt a győzelemhez, egy nagyon magas színvonalú mérkőzést láthatott a Kemény Ferenc Sportcsarnok közönsége. Csak minimális különbség döntött a skót ökölvívó javára, ha Ábel kicsit többet kezdeményez, akkor nyerhetett volna. Molnár Gábor szlovák ellenfelet búcsúztatott a nyolc között, míg Horváth Szabolcs a második menetben rövidre zárta mérkőzését az Utánpótlás Magyar Kupát megnyerő Leiner Krisztiánnal szemben. A 63 kilósok között ismétlődött az Utánpótlás Magyar Kupa döntője, Bangó Roland ezúttal visszavágott Mailát Andrásnak. A 66 kilósok között Szakál Ahmed az első menet kezdeti bizonytalanságait követően a másodikban, illetve a harmadikban biztosította a helyét az elődöntőben, szlovák ellenfelet győzött le. A 70 kilóban is kifejezetten látványos, jó iramú mérkőzéseket láthattunk. A skótok, a románok, és az olaszok továbbra is remek formát mutatnak, így nagyon jó elődöntőkre számítok holnap.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a második versenynapot követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események