hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Sporttörténelem: Hámori Luca a magyar női ökölvívás történetének első olimpiai kvótása

Hámori Luca harmadik győzelmét szerezte meg Lengyelországban, Luna Beeloo elleni sikere ezzel pedig egy történelmi olimpiai kvótát is jelent Magyarországnak.

Luca magassági fölényét akarta használni a holland ellen az első pillanatokban, igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, és uralni a ring közepét. Az egyenesei az első menet végén szépen ültek és minden pontozónál 10:9-re nyerte meg ezt a felvonást. Luca a második menetet is határozottabban kezdte, a védekezése nem volt tökéletes, de megnyugtató előnnyel kezdhette meg az utolsó három percet.

Luca végig nagyon motiváltan, energikusan bokszolt, maradt energiája a végére is, és a magyar női boksz történetének első olimpiai kvótása lett.

Luca az elődöntőben a profi világból visszatérő belga Oshin Derieuw ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást.

“Nem igazán tudom megfogalmazni, hogy most mi zajlik bennem, de az olimpiai kvótáért jöttem az Európa Játékokra, és sikerült megszereznem. Sikerült elérni az álmomat, amelyért tíz évet dolgoztam. A mérkőzés előtt csak a győzelem lebegett a szemem előtt, és úgy mentem fel a ringbe, hogy semmi sem állíthat meg a mai napon. Nem elég, hogy ott leszek az olimpián, de én vagyok az első a női bokszban, akinek ez megadatik majd. Felfoghatatlan egyenlőre, de megtörtént,” – nyilatkozta a boldog Hámori Luca a mérkőzést követően.

Női 66kg, a 4 közé jutásért:

Hámori Luca – Luna Beeloo (holland) 5:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események